Φωτισμός δωματίου

Saturday, 19 December 2020
by User Administrator

Είναι γενικά παραδεκτό και διαπιστωμένο από επιστημονικές μελέτες, πόσο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο σωστός φωτισμός στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ο έμπειρος σχεδιαστής θα σας πει ότι ο φωτισμός είναι  καθοριστικός για στην διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού μας, κάτι που οι περισσότεροι το αγνοούν η το θεωρούν δεύτερης προτεραιότητας.

Ο φωτισμός  συμβάλλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση ενός χώρου, επηρεάζοντας ανάλογα την διάθεση και τα συναισθήματα  μας. Το σωστό φως ανεβάζει τη διάθεση, εμπνέει  και μας παρακινεί. Στο σπίτι, το φως ζωντανεύει τα μικρά πράγματα, τις  συνήθειες ή τις στιγμές που περνάμε με την οικογένεια και τους  φίλους.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη δημιουργία ενός καλά φωτισμένου χώρου

1.jpg

Φωτισμός στην κουζίνα

Ο χώρος της κουζίνας έχει εξορισμού την ανάγκη για έντονο φωτισμό. Προτείνουμε  να φωτίσει ο χώρος εγκαθιστώντας ψηλά καπέλα ή εσοχές στα άκρα της οροφής.

Επιβάλλεται η κάλυψη με φωτισμό ο χώρος κάτω από το ντουλάπι. Η τοποθέτηση ταινιών  φωτός LED στο κάτω μέρος των άνω ντουλαπιών σας είναι ο ενδεδειγμένος και  ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ομοιόμορφο φωτιζόμενο χώρο για προετοιμασία και παρασκευή γεύματος.

Εννοείται ότι δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ο προσανατολισμός των δωματίων. Εάν έχετε ένα δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμό χωρίς άμεσο ηλιακό φως, θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή η κάλυψη του με ανάλογο φωτισμό.

Εγκαταστήστε εσοχή φωτός κατά μήκος της περιμέτρου ενός καθιστικού με βόρειο προσανατολισμό για να συμπληρώσει τον κεντρικό φωτισμό   που καλύπτει οριζόντια  όλο τον χώρο. Επιπλέον μπορεί  να χρησιμοποιηθούν , επιτραπέζιες λάμπες για να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες καθώς και ένα ζεύγος απλίκες που θα τονίζει ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης.

Για ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιήστε μια παρόμοια στρατηγική, συνδυάζοντας έναν κεντρικό πολυέλαιο με διακριτικά φωτιστικά στις γωνίες του δωματίου, στα κομοδίνα

και ένα ζευγάρι απλίκες πάνω στο τζάκι απέναντι από το κρεβάτι.

 

 

Διαφορές μεταξύ Βάση Τηλεοράσεων Τοίχου και Βάση Τηλεόρασης Δαπέδου

Wednesday, 7 October 2020
by Elite Information Tech Elite Information Tech

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ELECTRONIO.GR

Με την πρόοδο στην τεχνολογία οθόνης, οι νέες τηλεοράσεις είναι λεπτότερες και ελαφρύτερες από ποτέ, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την τοποθέτησή τους στον τοίχο. Ωστόσο, οι βάσεις τηλεόρασης δαπέδου έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους.

Όταν επιλέγετε αν θα τοποθετήσετε τοίχο ή θα αγοράσετε βάση τηλεόρασης δαπέδου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ποιο στυλ ταιριάζει καλύτερα στο δωμάτιό σας;

ΒΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ TOIXOY

Η πλειονότητα των νέων τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη έχουν σχεδιαστεί για επιτοίχια τοποθέτηση, με προεπιλεγμένες οπές στο πίσω μέρος για σύνδεση σε βάσεις και βραχίονες.

Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με ένα πρότυπο - που ονομάζεται VESA Mounting Interface Standard - που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε ένα βραχίονα συγκεκριμένου μεγέθους και να είστε σίγουροι ότι θα ταιριάζει. Συνήθως, το πλαίσιο της τηλεόρασης αναφέρει τον τύπο της βάσης που χρειάζεστε.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των επίτοιχων τηλεοράσεων είναι ο χώρος που σας εξοικονομεί. Επειδή είναι τόσο λεπτά και μπορούν να ασφαλιστούν τόσο κοντά στον τοίχο, δεν κολλάνε καθόλου - πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καταλάβετε χώρο στο πάτωμα με τραπέζι ή βάση.

Οι επιτοίχιες τηλεοράσεις χρησιμοποιούνται ως το επίκεντρο ενός δωματίου και δίνουν ένα κομψό και μοντέρνο φινίρισμα. Τα καλώδια μπορούν να κρυφτούν, καθιστώντας το δωμάτιο λιγότερο γεμάτο και μειώνοντας τον κίνδυνο πτώσης από αυτά.

Οι βάσεις είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Συνήθως διαρκεί λιγότερο από μία ώρα για να ρυθμίσετε και να συνδέσετε τα πάντα. Ένας αναλυτικός οδηγός θα συνοδεύεται από τη βάση, καθώς και πολλά βίντεο και οδηγοί οδηγιών στο διαδίκτυο.

Οι επιτοίχιες τηλεοράσεις διευκολύνουν επίσης την επίτευξη της βέλτιστης απόστασης θέασης και μειώνουν την πιθανότητα καταπόνησης των ματιών ή του λαιμού. Μπορείτε να προσαρτήσετε την οθόνη σε ύψος που σας ταιριάζει.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το κύριο μειονέκτημα με μια επιτοίχια τηλεόραση είναι ότι χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια για να ρυθμίσετε τα πράγματα από ό, τι με μια βάση τηλεόρασης.

Είναι ζωτικής σημασίας η τηλεόραση να είναι σωστά συνδεδεμένη και τα μπουλόνια να είναι ασφαλή, ή μπορείτε να καταλήξετε με ένα ακριβό χάος στο πάτωμα. Εάν ζείτε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό ή περιοχή που έχει πολλές οικοδομικές εργασίες, οι δονήσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο να λειτουργήσει χαλαρά. Ωστόσο, μια σωστά συνδεδεμένη τηλεόραση με κατάλληλη βάση ή βραχίονα δεν θα πρέπει να προκαλεί προβλήματα.

Διατίθεται μια ποικιλία από επιτοίχιες βάσεις και βραχίονες. Μερικά από αυτά είναι σχετικά ακριβά και, ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξετε, μπορεί να κοστίσει σχεδόν όσο η ίδια η τηλεόραση.

Εάν τοποθετηθεί πολύ ψηλά στον τοίχο, μπορεί να είναι άβολο να παρακολουθείτε τηλεόραση καθώς κοιτάζετε την οθόνη. Μπορεί επίσης να βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως από τα κοντινά παράθυρα.

Μπορείτε να κανονίσετε την απόκρυψη ηλεκτρικών καλωδίων, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρολόγο για να εγκαταστήσετε καλώδια στον τοίχο, κάτι που αποτελεί πρόσθετο κόστος.

Εάν έχετε επιπλέον συσκευές όπως σύστημα ήχου, συσκευή αναπαραγωγής DVD ή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, μπορείτε να χάσετε την ακατάστατη εμφάνιση, καθώς όλα τα καλώδια ήχου και εικόνας θα είναι ορατά. Θα χρειαστείτε επίσης κάτι για να βάλετε αυτά τα κομμάτια σετ.

ΒΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η ύπαρξη βάσης τηλεόρασης δαπέδου προσφέρει περισσότερο χώρο αποθήκευσης και μπορεί να είναι πιο πρακτική. Επιλέξτε μια ελκυστική σχεδίαση τραπεζιού με συρτάρια ή ντουλάπια που θα προσθέσουν στην εμφάνιση του δωματίου, δίνοντάς σας χώρο για DVD, βιντεοπαιχνίδια και χειριστήρια. Μια βάση θα κρύψει επίσης τυχόν καλώδια και θα λειτουργήσει ως επιπλέον ράφι για το σύστημα ήχου surround, την κονσόλα ή το αποκωδικοποιητή.

Μια βάση τηλεόρασης σάς παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα καλώδια και τις πρίζες σε περίπτωση που χρειαστεί να τα αλλάξετε.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Οι βάσεις τηλεόρασης δαπέδου καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ό, τι η επιτοίχια , οπότε αν έχετε περιορισμούς στο χώρο πάτωμά σας, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Η ισορροπία σε ένα τραπέζι σημαίνει επίσης ότι εάν κάποιος τους χτυπήσει, η τηλεόραση μπορεί να πέσει.

Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, μια βάση τηλεόρασης τοίχου μπορεί να είναι καλύτερη ιδέα. Τα δακτυλικά αποτυπώματα, οι μύτες του σκύλου και το τρέξιμο μπορούν να απειλήσουν την τηλεόρασή σας - είτε με λερωμένα σημάδια είτε ζημιά.

Υπάρχουν πολλά στυλ βάσεων τηλεόρασεων τοίχου, που κυμαίνονται από βασικά σταθερά σχέδια έως εκείνα με πλήρη ευελιξία.

Κατά την επιλογή της βάσης σας, πρέπει να εξετάσετε ακριβώς τι θέλετε να κάνει: θέλετε να προσαρμόσετε την τηλεόρασή σας για διαφορετικές θέσεις προβολής, να αλλάξετε τη γωνία της οθόνης ή να την έχετε πολύ κοντά στον τοίχο;

Οι βάσεις τηλεοράσεων ποικίλλουν στην τιμή, λιγότερο από 10€ έως και πάνω από 100€

Το πιο βασικό και φθηνότερο στυλ βάσης που διατίθεται είναι οι επίπεδες βάσεις είναι επίσης η ευκολότερη εγκατάσταση. Αυτά κρατούν την τηλεόρασή σας κοντά στον τοίχο, μόλις μια ίντσα μακριά, αλλά δεν έχουν δυνατότητες γωνίας ή κλίσης. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε καλώδια.

Οι τηλεοράσεις Plasma λειτουργούν καλά με αυτόν τον τύπο στήριξης καθώς έχουν τις ευρύτερες οριζόντιες και κατακόρυφες γωνίες θέασης - ιδανικές για την καταπολέμηση της έλλειψης προσαρμογής.

Οι  βάσεις τηλεόρασης τοίχων με κλίση κοστίζουν περισσότερο από τον βασικό τύπο, αλλά είναι εξίσου εύκολο να εγκατασταθούν. Λειτουργούν έχοντας έναν άξονα στη μέση του βραχίονα εγκατάστασης, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε την κατακόρυφη γωνία της οθόνης. Ακόμα κι αν ξαπλώνετε στο πάτωμα, θα έχετε καλή θέα. Βοηθά επίσης στην αντιστάθμιση εάν η θέση της τηλεόρασής σας είναι πάνω από το βέλτιστο επίπεδο προβολής.

Μπορείτε να προσαρμόσετε μοντέλα με περιστρεφόμενες βάσεις με παρόμοιο τρόπο, αλλά από πλευρά σε άκρη. Εάν το δωμάτιό σας διαθέτει περισσότερους από έναν καναπέ και σημείο προβολής, οι περιστρεφόμενες βάσεις είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Αυτά τα στυλ δεν κάθονται τόσο κοντά στον τοίχο όσο μια βασική βάση, αλλά απέχουν ακόμη λίγα εκατοστά το πολύ. Αυτό το στυλ φαίνεται υπέροχο αν τοποθετηθεί πάνω από το τζάκι ή ψηλά στον τοίχο του υπνοδωματίου. Η ρύθμιση γωνίας συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων της οθόνης από παράθυρα ή φώτα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για ορισμένες τηλεοράσεις plasma και LCD.

Η τοποθέτηση της βάσης τηλεόρασης τοίχου με κλίση κοστίζει περισσότερο, αλλά είναι εξίσου εύκολη στην εγκατάσταση.

Οι βάσεις πλήρους κίνησης έχουν αναδιπλούμενο βραχίονα μεταξύ του τοίχου και της τηλεόρασης.

Ο πιο εξελιγμένος και ευέλικτος τύπος στήριξης, οι αρθρωτές βάσεις παρέχουν τη μεγαλύτερη ευελιξία κλίσης / περιστροφής. Ο βραχίονας διπλώνει προς τα πίσω, έτσι ώστε η τηλεόραση να μπορεί να είναι κοντά στον τοίχο όταν δεν χρησιμοποιείται. Ωστόσο, όταν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να μετακινήσετε την τηλεόραση αρκετές ίντσες έξω από τον τοίχο, κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος κίνησης.

Χρήσεις των προφίλ αλουμινίου led στον οικιακό φωτισμό

Wednesday, 23 September 2020
by Panagiotis dasf

Τι κάνει ένα σπίτι πραγματικά έξυπνο;

Στον καθορισμό του πόσο έξυπνο σπίτι είναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπαίνουν στο παιχνίδι. Δεν περιορίζεται μόνο στη συσσώρευση του σπιτιού σας με συσκευές, ηλεκτρονικά είδη και τη χρήση έξυπνων θερμοστατών για τον έλεγχο της θερμότητας. Ούτε περιορίζεται στην εγκατάσταση συστημάτων Wi-Fi με τηλεχειρισμό μόνο.

Από άλλη άποψη, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τα συστήματα φωτισμού. Το γεγονός ότι οι λωρίδες LED είναι ένας λαμπρός τρόπος φωτισμού του σπιτιού χωρίς το περίτεχνο καλώδιο, το καθιστά σημαντικό χαρακτηριστικό ενός αυτοματοποιημένου σπιτιού. Αλλά πώς σχεδιάζονται τα φωτιστικά του σπιτιού και πόσο έξυπνα κρύβονται θα καθορίσει εάν πληροί το πρότυπο

Τι κάνει ένα σπίτι πραγματικά έξυπνο;

Στον καθορισμό του πόσο έξυπνο σπίτι είναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπαίνουν στο παιχνίδι. Δεν περιορίζεται μόνο στη συσσώρευση του σπιτιού σας με συσκευές, ηλεκτρονικά είδη και τη χρήση έξυπνων θερμοστατών για τον έλεγχο της θερμότητας. Ούτε περιορίζεται στην εγκατάσταση συστημάτων Wi-Fi με τηλεχειρισμό μόνο.

Από άλλη άποψη, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τα συστήματα φωτισμού. Το γεγονός ότι οι λωρίδες LED είναι ένας λαμπρός τρόπος φωτισμού του σπιτιού χωρίς το περίτεχνο καλώδιο, το καθιστά σημαντικό χαρακτηριστικό ενός αυτοματοποιημένου σπιτιού. Αλλά πώς σχεδιάζονται τα φωτιστικά του σπιτιού και πόσο έξυπνα κρύβονται θα καθορίσει εάν πληροί το πρότυπο

Τι κάνει ένα σπίτι πραγματικά έξυπνο;

Στον καθορισμό του πόσο έξυπνο σπίτι είναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπαίνουν στο παιχνίδι. Δεν περιορίζεται μόνο στη συσσώρευση του σπιτιού σας με συσκευές, ηλεκτρονικά είδη και τη χρήση έξυπνων θερμοστατών για τον έλεγχο της θερμότητας. Ούτε περιορίζεται στην εγκατάσταση συστημάτων Wi-Fi με τηλεχειρισμό μόνο.

Από άλλη άποψη, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τα συστήματα φωτισμού. Το γεγονός ότι οι λωρίδες LED είναι ένας λαμπρός τρόπος φωτισμού του σπιτιού χωρίς το περίτεχνο καλώδιο, το καθιστά σημαντικό χαρακτηριστικό ενός αυτοματοποιημένου σπιτιού. Αλλά πώς σχεδιάζονται τα φωτιστικά του σπιτιού και πόσο έξυπνα κρύβονται θα καθορίσει εάν πληροί το πρότυπο

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα προφίλ αλουμινίου LED, τις χρήσεις και τις λειτουργίες του σε συστήματα φωτισμού στο σπίτι.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση προφίλ αλουμινίου Led?

Οι εξωθήσεις LED, αλλιώς ονομάζονται προφίλ LED ή προφίλ αλουμινίου LED, συμβάλλουν πολύ στην απόδειξη της ευφυΐας του αυτοματοποιημένου σπιτιού σας. Τα εφέ, οι λειτουργίες και η τελική πινελιά προσφέρουν στο σπίτι σας μια φουτουριστική απήχηση χρησιμοποιώντας τα για να καλύψουν τα ταινίες led, το καθιστά καλύτερη επιλογή για την προσθήκη της τελευταίας πινελιάς στις ταινίες led όταν τα PCB είναι ανοιχτά.

Μια σημαντική χρήση προφίλ αλουμινίου LED είναι τα προστατευτικά χαρακτηριστικά τους. Κατασκευασμένο με ανθεκτικό, αλουμίνιο υλικό, πλαστικό καπάκι εξώθησης από υγρασία. Προστατεύει τις ταινίες led από πιθανές ζημιές, ειδικά σε περιοχές με υψηλή κυκλοφορία

Χρήση προφίλ Led σε διάφορες εφαρμογές

Τα προφίλ LED είναι το μέλλον των μοντερνιστικών σπιτιών. Με τη βοήθεια τερματικών ταπών, τα προφίλ LED από αλουμίνιο μπορούν να κρύβουν και να συνδυάζονται με οτιδήποτε φωτίζεται. Αυτό καθιστά δυνατή την επίτευξη ενός κομψού ελκυστικού φωτισμού. Χωρίς αμφιβολία, ταιριάζει καλύτερα στους έξυπνους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων που εκτιμούν τη σημασία της εντυπωσίας των πελατών τους και συνιστώντας τις υπηρεσίες τους

Λόγω των προσαρμόσιμων χαρακτηριστικών του, τα προφίλ αλουμινίου led μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια για διακόσμηση. Βρίσκονται συχνά σε εκκλησίες, μπαρ, σαλόνια, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Σε ορισμένες άλλες εφαρμογές, χρησιμοποιούνται σε οροφές, τοίχους με υφή από τούβλα, φωτισμό συρταριών, μπάνια, φωτισμός με αντίθετο πάγκο και φωτισμό σκάλας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες

Τύποι των προφίλ Led

Στον κόσμο των εξωθήσεων LED, μπορεί να χαθείτε επιλέγοντας τον καλύτερο τύπο εξώθησης LED για το αυτοματοποιημένο σύστημα φωτισμού σπιτιού σας. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα λευκό, inox, palisander, wenge, χρυσό, πεύκο, μαύρο και ασημί. Μερικά άλλα όμορφα προφίλ LED διαθέτουν διαφανές κάλυμμα ή γαλακτώδες κάλυμμα. Από ανοδιωμένα προφίλ LED έως προφίλ γυαλιού αλουμινίου LED και οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να τα αγοράσετε στο electronio.gr

Για εντυπωσιακά συστήματα οικιακού φωτισμού, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις εξωθήσεις LED και τα προφίλ αλουμινίου LED. Οι έξυπνοι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί το χρησιμοποιούν για να βάλουν

Ποια η διαφορά μεταξύ CCA , CCS , CCC και Καθαρού Χαλκού;

Tuesday, 2 June 2020
by Elite Information Tech Elite Information Tech

Ποια η διαφορά μεταξύ CCA , CCS , CCC και Καθαρού Χαλκού ;

Ο χαλκός μπορεί να φτάσει έως και το 80% του κόστους ενός καλωδίου, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αναζητούνται συνεχώς εναλλακτικές λύσεις έναντι του χαλκού. Η πρακτική της αντικατάστασης συμπαγούς χαλκού με χαλκό αλουμινίου (CCA) ή χαλκού επενδυμένου χάλυβα (CCS) για εξοικονόμηση χρημάτων εξακολουθεί να είναι συνηθισμένη, οπότε, ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές για εσάς;

Τι είναι το CCA?

Η πιο κοινή εναλλακτική λύση έναντι του χαλκού που χρησιμοποιείται στην ηλεκτρική βιομηχανία είναι το αλουμίνιο. Χρησιμοποιείται ευρέως στη διανομή ισχύος, πολλά καλώδια αλουμινίου θαμμένα κάτω από το δρόμο ως καλώδια τροφοδοσίας. Το CCA είναι ένας αγωγός αλουμινίου με λεπτή επίστρωση χαλκού. Είναι φτιαγμένο περικλείοντας μια ράβδο από αλουμίνιο σε ένα στρώμα από χαλκό ταινία που συγκολλάται κατά μήκος της ραφής για να περικλείει πλήρως το αλουμίνιο. Ολόκληρη η ράβδος τραβιέται μέσω μιας σειράς κυλίνδρων για να μειώσει τη διάμετρο σε μόλις 0,1 mm, λίγο πάνω από το πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η έλλειψη ευελιξίας, υψηλότερης αντίστασης και χαμηλότερης αγωγιμότητας σε σύγκριση με τον χαλκό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από αυτά για να μεταφέρετε το ίδιο ρεύμα ή amps . Σε ένα καλώδιο τροφοδοσίας, αυτό δεν είναι συνήθως πρόβλημα καθώς πρέπει να ανεβείτε μόνο ένα ή δύο μεγέθη. Καταλήγει σε ένα μεγαλύτερο συνολικό καλώδιο χρησιμοποιώντας περισσότερη μόνωση, θωράκιση, αλλά η εξοικονόμηση που γίνεται πάνω από ένα ισοδύναμο καλώδιο χαλκού είναι σημαντική. Το αλουμίνιο χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα ομοαξονικά καλώδια υψηλής συχνότητας όπου το αλουμίνιο μπορεί να αποδώσει καλύτερα από τον χαλκό σε πολύ υψηλές συχνότητες (GHz). Και στις δύο αυτές περιπτώσεις το αλουμίνιο είναι γυμνό (ασημί χρώμα) και εντοπίζεται εύκολα. Δεν είναι μεταμφιεσμένο να μοιάζει με χαλκό.


 

Το CCA έχει κάποια πλεονεκτήματα έναντι του στερεού χαλκού, κυρίως γύρω από το βάρος και το κόστος. Το CCA είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το χαλκό και σε ορισμένες εφαρμογές μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα στον περιορισμό και το χειρισμό καλωδίων. Το αλουμίνιο είναι περίπου το ένα τρίτο της τιμής του χαλκού και επομένως παρέχει εξοικονόμηση κόστους έναντι των αγωγών από συμπαγές χαλκό. Η κλοπή είναι επίσης λιγότερο πιθανή με μειωμένες τιμές σε μεγάλο βαθμό. Έχει επίσης καλύτερη αντοχή στη διάβρωση έναντι απλού αλουμινίου

Τι είναι το CCS?

Το CCS (χάλυβας με επικάλυψη χαλκού) είναι παρόμοιο με το CCA στο ότι ένας αγωγός χάλυβα είναι επικαλυμμένος με λεπτό στρώμα χαλκού. Ο χάλυβας δίνει μεγαλύτερη μηχανική αντοχή από το αλουμίνιο, αλλά είναι βαρύτερος και λιγότερο εύκαμπτος. Φυσικά είναι επίσης λιγότερο αγώγιμο από το χαλκό. Κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το CCA, όπου ο εφαρμοσμένος χαλκός τραβιέται σε μικρότερες διαμέτρους μέσω κυλίνδρων.

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/webshop/data/fscables/import-live/b297efd02a80b6816832652faf7d300a.jpg

Η υψηλότερη μηχανική αντοχή δημιουργεί μια ισχυρή εναλλακτική λύση έναντι του χαλκού που ελαχιστοποιεί τη φυσική ζημιά κατά την εγκατάσταση σε σύγκριση με το αλουμίνιο. Προβλήματα προκύπτουν όταν τόσο το CCA όσο και το CCS ονομάζονται ως καλώδια καθαρού χαλκού. Ούτε είναι κατάλληλα για εφαρμογές όπου έχει καθοριστεί καθαρός χαλκός και μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι δαπανηρά για διόρθωση εφόσον έχει εγκατασταθεί το καλώδιο.
 

Τι είναι το CCC?

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/webshop/data/fscables/import-live/f5de50d7b23c9a8cffa6e653239135bf.jpg

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η χρήση ανακυκλωμένου χαλκού ως υλικό αγωγού. Γνωστοί ως CCC (Copper Clad Copper), αυτοί οι αγωγοί χρησιμοποιούν κράματα χαλκού χαμηλής ποιότητας που κατασκευάζονται από ανάμιξη ανακυκλωμένου χαλκού με ακαθαρσίες όπως ορείχαλκος, κασσίτερος και άλλα μολυσματικά υλικά και τα διαμορφώνουν σε ράβδο 8 mm. Αυτό στη συνέχεια επιστρώνεται σε φύλλο χαλκού και μειώνεται χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία με το CCA με αποτέλεσμα έναν αγωγό γεμάτο ακαθαρσίες με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και αντίσταση που μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερη από το αλουμίνιο. Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί καθώς ο αγωγός φαίνεται «κίτρινος» (σαν χαλκός όταν κόβεται). Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε είναι να μετρήσετε την αντίσταση του αγωγού εάν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ποια καλώδια επηρεάζονται;

Τα καλώδια που επηρεάζονται κατά κύριο λόγο είναι τηλεφωνικών καλωδίων - στυλ CW1308, καλώδια συναγερμού και ομοαξονικά. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης Cat 5 και άλλα καλώδια δεδομένων ως CCA.

Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με το CCA και το CCS;

Τα κύρια προβλήματα είναι ότι το αλουμίνιο και ο χάλυβας έχουν πολύ μεγαλύτερη αντίσταση από τον χαλκό. Αυτό οδηγεί σε μείωση της τρέχουσας χωρητικότητας με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του καλωδίου και ενδεχομένως να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Το αλουμίνιο είναι επίσης πολύ πιο εύθραυστο από το χαλκό και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θραύση κατά την εγκατάσταση.
 

Αυτά τα καλώδια είναι επίσης επιρρεπή σε κόπωση στο σημείο τερματισμού που μπορεί να προκαλέσει τυχαία σφάλματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους συνδετήρες μετατόπισης μόνωσης (ICD). Τα συστήματα συναγερμού που χρησιμοποιούν CCA θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ψευδείς αναγνώσεις και ψευδείς συναγερμούς, ενώ με ομοαξονικά οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας, ιδιαίτερα σε μεγάλες αποστάσεις.

Γιατί αυτό είναι πρόβλημα;

Μία από τις δυσκολίες είναι ότι ακόμη και σε στενή επιθεώρηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί CCA. Καθώς το καλώδιο κόβεται, υπάρχει η τάση να χτυπάει ο χαλκός πάνω από το άκρο του αλουμινίου, καθιστώντας το σαν συμπαγές χαλκό. Μερικές φορές είναι δυνατό να το διαπιστώσετε με μεγεθυντικό φακό ή απλό τεστ καψίματος χρησιμοποιώντας αναπτήρα. Το αλουμίνιο έχει υψηλότερο σημείο τήξης από αυτό του χαλκού, για παράδειγμα.
 

Ωστόσο, το CCA δεν πρέπει απλώς να απορριφθεί. Ορισμένες εφαρμογές, για μικρές διαδρομές, για παράδειγμα, το CCA θα μπορούσε να λειτουργήσει με αποδεκτό πρότυπο. Σε αυτήν την περίπτωση βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι αγοράζετε και λαμβάνετε σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Σε ορισμένες εφαρμογές, η εξοικονόμηση μπορεί να είναι σημαντική, ενώ σε άλλα, οι επισκέψεις και δυσαρέσκεια των πελατών θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Συμπέρασμα

Μιλήστε με τον προμηθευτή σας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι παρέχεται. Η αντίσταση μπορεί να μην είναι πρόβλημα σε μικρές διαδρομές. Σε ορισμένες περιπτώσεις η εξοικονόμηση κόστους μπορεί να είναι ελκυστική, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει την εφαρμογή και τι σκοπεύει να επιτύχει η εγκατάσταση. Αν όπως και οι περισσότεροι χρήστες, θέλετε απλώς να «εγκαταστήσετε και να ξεχάσετε», ίσως καλύτερα να κολλήσετε με καθαρούς αγωγούς χαλκού και να επωφεληθείτε από τα κατάλληλα χαρακτηριστικά απόδοσής τους. Ελέγξτε το πρότυπο που πρέπει να πληροί το καλώδιο, εάν έχει καθοριστεί καθαρός χαλκός ότι έχει γίνει για κάποιο λόγο, οπότε πρέπει να αναρωτηθείτε αν η αντικατάσταση του CCA ή του CCS είναι καλή ιδέα.

Ορισμένοι προμηθευτές αναφέρουν σαφώς CCA ή CCS στην περιγραφή τους, αλλά εάν έχετε αμφιβολίες ζητήστε ένα τεχνικό δελτίο δεδομένων. Εάν σας προσφέρεται φθηνό καλώδιο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί εάν η περιγραφή ή το φύλλο προδιαγραφών αναφέρει CCA, CCS ή Κράμα χαλκού. Όποιο κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι αγοράζετε - χαλκός, χαλκός αλουμινίου ή χάλυβας με επικάλυψη χαλκού. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά.

Home Lighting - Some Usedful things we must Know

Monday, 18 March 2019
by User Administrator

Home lighting fixtures have a very decisive role in our daily lives as they are able to create an atmosphere and a different look depending on their style, color and design. Lighting fixtures can affect the size of a space, the color of objects and our mood depending on the space in which we enter. A wrong choice of luminaire can affect the aesthetics that our home exudes and suppress the strong points of our interior decoration.

Types of lighting

The power of the lighting can highlight everything you want, provided it is used properly. For this reason, it should be noted that there are 3 types of lighting. The first type is direct lighting and concerns lighting fixtures that direct the light beam at specific points. For example, desk lights, headlights and spotlights produce direct lighting. The second type is indirect lighting which is applied to surfaces and illuminates the space such as floor lamps, hat lamps and hidden lighting. The last category is diffused lighting with a typical example of hanging lamps.

In order to be able to characterize a space as properly lit, there must be a combination of these 3 types of lighting. In this way we will achieve a harmonious and balanced result. In this process we must take into account that each space of our house has different needs and emits a different atmosphere. So, the luminaires we choose should be different depending on the space and its aesthetics.

Living room

To choose the right luminaire and the type of lighting that your living room needs, you need to consider a large number of factors. For example, the color of the living room is something that will significantly affect the choice of your lighting fixtures. Cool colors on the walls require a kind of cold lighting and vice versa. In addition, you need to consider both the position and the amount of natural light entering your living room.

As one of the main rooms of a house, the living room should be well lit as we spend a significant part of our lives there. A very popular option for the living room are hanging chandeliers that allow diffused lighting. For a better result, you should combine your main luminaire with indirect and direct lighting options. For example, you can use hidden lighting for moments of relaxation or small spots if you want to emphasize objects such as paintings and photographs.

Kitchen

Choosing home lighting is not an easy task. Each space should have its own unique lighting that serves the needs but also satisfies the personal tastes of the people who are there. For the kitchen, you should choose lighting fixtures that are capable of producing diffused lighting. In addition, you can combine lighting fixtures that will provide adequate lighting to your counters and cabinets. You can achieve this with spots or LED strips.

Bedrooms

Lighting fixtures that frame the bedrooms of a home should be able to provide a sense of relaxation. Based on this logic, the most common choice is a pendant lamp in warm shades or a floor lamp. In addition, a common practice is to choose a table lamp that is placed on the nightstand. In general, in order to be able to achieve the feeling of relaxation in your bedrooms, you should choose indirect lighting fixtures. In the children's rooms where there is an office, you should also include a direct lighting fixture that will provide the required light and will facilitate reading.

bathroom

Bathroom fixtures should be chosen based on your daily needs. For example, women for everyday makeup need a cool mirror in the mirror. However, this can significantly affect your relaxation moments in the bathroom. So, when choosing bathroom fixtures you should take into account various factors such as the type of lamp, the color temperature and the location of the luminaire. In general, installing a dimmer can help a lot as you will be able to increase or decrease the intensity according to your needs.

Λάμπες LED – Χρήσιμες Πληροφορίες

Monday, 18 March 2019
by User Administrator

Η τεχνολογία LED έχει αρχίσει να κερδίζει αρκετό έδαφος τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας αφού την συναντάμε αρκετά συχνά και με διάφορες μορφές στα αντικείμενα που μας περιτριγυρίζουν όπως σε λάμπες, φωτεινές επιγραφές, αναπτήρες, φακούς και πολλά άλλα. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την τεχνολογία LED να αναπτύσσεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει; Πιο κάτω θα αναλύσουμε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις λάμπες LED καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας.

Τεχνολογία LED

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί τις φωτοδιόδους LED (LED - Light Emmiting Diode) μέσω μιας αρκετά απλής ιδέας. Στην ουσία αποτελεί μια επαφή αρνητικών και θετικών φορτίων. Αυτή την επαφή θα μπορούσαμε να την φανταστούμε σαν ένα μαγνήτη μέσω του οποίου το ρεύμα καταφέρνει να περνάει από τη μια άκρη αλλά να σταματάει στην άλλη. Σε ότι αφορά τις λάμπες, οι φωτοδίοδοι LED είναι κατασκευασμένοι ούτως ώστε να αναπαράγουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, σε συγκεκριμένο μήκος κύματος, κατά την ενδιάμεση ροή του ρεύματος.

Τύποι λαμπτήρων LED

Λόγο της ραγδαίας ανάπτυξης τους, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορους τύπους και μεγέθη όσον αφορά τις λάμπες LED. Για παράδειγμα, υπάρχουν λάμπες LED οι οποίες διαθέτουν μια αρκετά μεγάλη ψήκτρα και χρησιμοποιούνται σε προϊόντα βαριάς βιομηχανίας. Επιπρόσθετα, ο τύπος snow-cone διαθέτει μια ψήκτρα η οποία καταλαμβάνει το μισό κάτω μέρος του λαμπτήρα. Ο συγκεκριμένος τύπος έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει κατευθυντικό φως και χρησιμοποιείται συχνά σε πολύφωτα. Ένας άλλος τύπος λάμπας LED είναι και αυτός που παράγει ομοιοκατευθυντικό φως και χρησιμοποιείται συχνά σε επιτραπέζια φωτιστικά. Γενικότερα, υπάρχει μια ευρεία γκάμα τύπων οι οποίοι έχουν εφαρμογές σε επίπεδα πάνελ, σε προβολείς ή για τις ανάγκες κρυφού φωτισμού.

Πλεονεκτήματα

Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας LED στον τομέα του γενικού φωτισμού δεν θα πρέπει να εκπλήττουν κανέναν, καθώς η μεγάλη επιτυχία της βασίζεται σε μια μακροσκελή λίστα πλεονεκτημάτων. Στην πραγματικότητα οι λάμπες LED παρουσιάζουν μια εντυπωσιακά πλεονεκτική θέση έναντι των πιο παραδοσιακών μεθόδων φωτισμού. Μερικά από αυτά είναι:

 • Οι λάμπες LED έχουν μια μεγάλη βάση απόδοσης ενώ παρουσιάζουν μια χαμηλή κατανάλωση ισχύος. Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές έχουν ένα σημαντικό οικονομικό όφελος.
 • Οι τύποι των λαμπτήρων LED στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρουσιάζουν υπεριώδη ή υπέρυθρη ακτινοβολία και δεν περιέχουν υδράργυρο. Έτσι, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως είναι περιβαλλοντικά αξιόπιστες και φιλικές προς τα παιδιά.
 • Στα οικονομικά οφέλη θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός πως οι λάμπες LED έχουν μια μεγάλη διάρκεια ζωής και παρουσιάζουν μεγαλύτερα διαστήματα συντήρησης.
 • Επιπλέον, διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και χρωμάτων ενώ παρέχουν άμεσο φως κατά τη λειτουργία τους.

Τι να προσέξετε

Όταν αγοράζετε λάμπες LED θα πρέπει να προσέξετε όταν διαβάζετε την ετικέτα στοιχείων φωτισμού. Σε κάθε συσκευασία λάμπας, θα βρείτε ένα πίνακα ο οποίος παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση, τα Watt, τη διάρκεια ζωής, το χρώμα και τη θερμοκρασία του και πολλά άλλα. Όταν αγοράζετε μια λάμπα LED θα πρέπει να γνωρίζεται πως η φωτεινότητα της δεν υπολογίζεται με βάση την τιμή Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό υποδηλώνεται από την τιμή lumen. Για να μπορέσετε να υπολογίσετε καλύτερα τη φωτεινότητα της λάμπας θα πρέπει να γνωρίζεται πως 60 Watt αποδίδουν φωτεινότητα περίπου 800 lumen.

Λάμπες LED και Wi-Fi

Η τεχνολογία λαμπτήρων LED αναπτύσσεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και οι εταιρείες κατασκευής προσπαθούν συνεχώς να προσαρμόσουν νέα χαρακτηριστικά. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά έχουν σκοπό να κάνουν τις λάμπες LED ακόμα πιο ελκυστικές. Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν λάμπες LED οι οποίες είναι ικανές να συνδεθούν με Wi-Fi παρέχοντας τη δυνατότητα διαχείρισης τους μέσω ενός κινητού τηλεφώνου. Με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνολογικά πλατφόρμων, μπορούν να συνδυαστούν διάφορα χρώματα λαμπτήρων LED με αποτέλεσμα την παραγωγή εκατομμυρίων χρωμάτων και αποχρώσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν χρειάζεται μια μεγάλη επένδυση και εγκατάσταση διασυνδεδεμένων συστημάτων.

Προβολείς LED – Σημαντικές πληροφορίες

Monday, 18 March 2019
by Elite Information Tech Elite Information Tech

Η ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία φωτοδιόδων LED αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας καθώς μπορούμε να παρατηρήσουμε τις εφαρμογές τις σε καθημερινή βάση. Οι μεγάλη γκάμα λαμπτήρων LED χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα ποικιλία μεγεθών. Από μικρά σποτ, λαμπτήρες επιτραπέζιων φωτιστικών και προβολείς, η τεχνολογία LED κερδίζει συνεχώς το έδαφος λόγω της πληθώρας πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει έναντι των παραδοσιακών μορφών φωτισμού.

Προβολείς LED

Ενώ μια σειρά επιλογών φωτισμού LED είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά για τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, τα τελευταία χρόνια η χρήση προβολέων LED για το φωτισμό υπαίθριων χώρων αποτελεί πλέον μια συχνή επιλογή.  Στην πραγματικότητα, οι προβολείς LED βρίσκουν εφαρμογές κυρίως σε γήπεδα και άλλους εξωτερικούς χώρους όπου απαιτείται φωτισμός τόσο σε στενή όσο και σε ευρεία γωνία δέσμης. Με αυτό τον τρόπο οι προβολείς LED είναι σε θέση να προσφέρουν ένα ομοιόμορφο φωτισμό που δεν είναι εκτυφλωτικός.

Πλεονεκτήματα

Η ολοένα αυξανόμενη συχνότητα χρήσης των προβολέων LED αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη της επιτυχίας της τεχνολογίας LED. Αυτή η επιτυχία στηρίζεται κυρίως σε ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η συγκεκριμένη τεχνολογία. Μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι:

 • Οι προβολείς LED παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με άλλες μεθόδους φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου και του φωτισμού με φθόριο. Αν συγκρίνουμε ένα προβολέα αλογόνου με ένα προβολέα LED, θα παρατηρήσουμε μια εκπληκτική μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Με την εφαρμογή προβολέων LED σε ένα υπαίθριο χώρο  ο καταναλωτής μπορεί να επωφεληθεί οικονομικά από τη μείωση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Τέτοιοι προβολείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικούς υπαίθριους χώρους, σε γήπεδα ή στον κήπο του σπιτιού σας.
 • Οι προβολείς LED μπορούν να χαρακτηριστούν ως προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, οι προβολείς LED έχουν μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση, γεγονός που μειώνει αυτόματα και την ποσότητα ορυκτών καυσίμων. Με αυτό τον τρόπο, οι προβολείς LED μειώνουν τα επίπεδα άνθρακα που καταλήγουν στο περιβάλλον. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως οι προβολείς LED δεν θερμαίνονται όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις άλλων πηγών φωτισμού. Επιπρόσθετα, δεν παράγουν υπεριώδη ή υπέρυθρη ακτινοβολία. Τέλος, οι προβολείς LED δεν περιέχουν υδράργυρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μια επικίνδυνη νευροτοξίνη.
 • Οι προβολείς LED έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν μια συγκεκριμένη γωνία δέσμης φωτός το οποίο κατευθύνεται συγκεκριμένα προς την περιοχή που το χρειαζόμαστε. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως μειώνουν ή εξαλείφουν τη φωτεινή ρύπανση, ένα φαινόμενο που θεωρείτε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόβλημα.
 • Οι προβολείς LED χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα ανθεκτικά προϊόντα λόγω του σχεδιασμού τους, ο οποίος τους επιτρέπει συνεχή λειτουργία χωρίς συντήρηση. Συγκεκριμένα, η σχεδίαση τους επιτρέπει μια διάρκεια ζωής που υπολογίζεται σε 50.000 ώρες και έτσι δεν απαιτείται η συχνή αντικατάσταση της λάμπας.
 • Οι προβολείς LED έχουν τη δυνατότητα να παράγουν μια ευχάριστη ποιότητα φωτός. Επιπρόσθετα, παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, οι προβολείς Cool White LED επιλέγονται για το φωτισμό χώρων εργασίας ή αθλητικών δραστηριοτήτων. Με την ίδια λογική, η επιλογή ενός θερμού λευκού χρώματος φωτισμού επιλέγεται συνήθως σε χώρους που απαιτούν μια πιο ήπια ατμόσφαιρα όπως για παράδειγμα σε χώρους αναψυχής και χαλάρωσης.

Τι να προσέξετε

Παρά τη συχνή χρήση τους και τα μεγάλα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι προβολείς LED, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν συγκεκριμένα πράγματα όταν επιλέγουν και όταν αγοράζουν προβολείς. Κατά την επιλογή σας, είναι αρκετά σημαντικό να διασφαλίσετε πως το συγκεκριμένο προϊόν που επιλέγετε διαθέτει την τρέχουσα τεχνολογία LED η οποία είναι κατασκευασμένη από έναν αναγνωρισμένο κατασκευαστή. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να εξετάσετε την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά ενός προβολέα LED όπως για παράδειγμα τον σχεδιασμό της ψήκτρας, την απόδοση και το τροφοδοτικό καλώδιο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα πρέπει να επιλέγετε προβολείς LED εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία πως το προϊόν δεν είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν οριστεί.

Η Osram OS εισάγει σταθερή θερμοκρασία Oslon LED SSL με σταθερή απόδοση

Wednesday, 19 December 2018
by User Administrator

Oslon SSL-LEDs της OSRAM Opto Semiconductors αντιπροσωπεύουν υψηλή απόδοση φωτισμού. Η νέα γενιά LED υψηλής ισχύος θα εκτιμηθεί από τους χρήστες για τη βελτίωση της απόδοσής της, με αύξηση της απόδοσης περίπου 25%.

Επιπλέον, η φωτεινή ροή του LED σε αυξημένες θερμοκρασίες έχει πλέον σταθεροποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατό να διατηρηθεί μια σχεδόν σταθερή φωτεινή αποτελεσματικότητα, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες εφαρμογής. Χάρη σε αυτήν τη βελτιστοποίηση, ο σχεδιασμός του φωτιστικού είναι σημαντικά απλουστευμένος.

Με τη νέα γενιά LED Oslon SSL, η OSRAM Opto Semiconductors παρουσιάζει μια σταθερή φωτεινή πηγή υψηλής θερμοκρασίας. Το LED παρέχει φωτεινή ροή τυπικά 98 lm σε ζεστό λευκό (3.000 K), με ρεύμα λειτουργίας 350 mA σε θερμοκρασία εφαρμογής 85 ° C στο τσιπ. Με τη χαρακτηριστική φωτεινή αποτελεσματικότητά του 96 lm / W, αναφερόμενη στην αναλογία φωτεινής ροής και καταναλωμένου ηλεκτρικής εξόδου, είναι μεταξύ των πλέον αποδοτικών LED 1 mm²-Chip που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά. Ο συνδυασμός υψηλότερης φωτεινής ροής και μειωμένης τάσης προς τα εμπρός των 3,1V ισοδυναμεί με αύξηση της απόδοσης περίπου 25%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Για τους κατασκευαστές λύσεων φωτισμού, αυτό κάνει την ανάπτυξη των φωτιστικών πολύ πιο εύκολη: ένας μικρότερος αριθμός LED φτάνει την ίδια φωτεινή ροή, καθώς και την ίδια απόδοση όπως και πριν.

 

Σκαλοπάτι τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία chip, τους μετατροπείς και το πακέτο είναι το μυστικό της βελτιστοποίησης της απόδοσης του Oslon SSL. Η σταθερότητα υψηλότερης θερμοκρασίας της φωτεινής ροής της, ακόμη και όταν λειτουργεί υπό "καυτές" συνθήκες εφαρμογής, απλοποιεί σημαντικά τη θερμική διαχείριση. "Αυτή η βελτίωση της αποτελεσματικότητας όχι μόνο συνεπάγεται μείωση των αρχικών δαπανών που βαρύνουν τους πελάτες μας, αλλά και καθιστά ευκολότερη την ανάπτυξη λύσεων φωτιστικών", λέει ο Martin Wittmann, υπεύθυνος μάρκετινγκ στην OSRAM Opto Semiconductors.

Ιδιαίτερα μικρό και φωτεινό

Τα νέα LED OSRAM Oslon SSL διατίθενται σε φωτεινό χρώμα "ζεστό λευκό" (3000 K), κατάλληλο για εσωτερικό φωτισμό (τύπου EC), για παράδειγμα σε φωτιστικά, καθώς και σε "κρύο λευκό" (5.000 K), για χρήση σε εξωτερικό φωτισμό (τύπου PC). Όπως και με τα προηγούμενα προϊόντα της σειράς OSRAM Oslon SSL, οι νέες αφίξεις είναι διαθέσιμες στο μικρό μέγεθος εξαρτήματος 3 mm x 3 mm και προσφέρουν δύο διαφορετικούς φακούς. Χάρη στην ανακλαστικότητα της συσκευασίας, το φως που ακτινοβολείται στην πλευρά ή στην πλάτη αντανακλάται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. "Έτσι, αυτή η γενιά LED, η οποία συνδυάζει τον μετατροπέα και την ανακλαστική συσκευασία, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια χρώματος ανοιχτού χρώματος σε γωνία", προσθέτει ο Martin Wittmann.

Technical Data (at 350 mA operating current):

Dimensions - component size 3 mm x 3 mm
Radiation characteristic - 80° / 150°
Lifetime > 50,000 hours (L70/B50 at Tj=125°C)
Light colors and CRI - 3,000 K: CRI 80 min.
- 5,000 K: CRI 70 typ.
Luminous efficacy - 3,000 K: typ. 96 lm/W (Tj = 85°C)
- 5,000 K: typ. 111 lm/W (Tj = 85°C)
Luminous flux - 3,000 K: typ. 98 lm
- 000 K: typ. 113 lm
Forward voltage typ. 2.9 V

Τι είναι το Tempered Glass και ποια είναι τα οφέλη του;

Wednesday, 28 February 2018
by Panagiotis dasf

Τι είναι το Tempered Glass και ποια είναι τα οφέλη του;

Μπορεί να έχετε ακούσει κάτι για το Tempered Glass, το θεωρήσατε έως μία διαφημιστική προώθηση gadget ή με σαν μία απλή μορφή προστατευτικών οθόνης για κινητά τηλέφωνα. Αλλά τι ακριβώς είναι το Tempered Glass; Τι το κάνει να είναι τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα προστατευτικά οθόνης; Το πιο σημαντικό είναι τι θα σας προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια για τη συσκευή σας και    να είστε σίγουροι ότι αξίζει τα λεφτά του;

Η κύρια διαφορά μεταξύ του απλού γυαλιού και του tempered glass - είναι ο τρόπος που κατασκευάζονται. Το tempered glass κατασκευάζετε ειδικά και ψήνεται σε φούρνους κάτω από μεγάλες θερμοκρασίες.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς, τον καταναλωτή;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του tempered glass είναι η διαφορετική συμπεριφορά του σε σπασίματα από το απλό γυαλί. Ενώ κανονικά, το γυαλί θα έσπαζε σε πολλά ανομοιογενή κομμάτια, το tempered glass δεν έχει την ίδια συμπεριφορά. Αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο των αιχμηρών άκρων και το καθιστά μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή σε περίπτωση που συμβεί κάτι - γι 'αυτό το λόγο, το tempered glass συχνά αναφέρεται ως "γυαλί ασφαλείας".

Πού χρησιμοποιείται συνήθως το tempered glass;

Λόγω των πλεονεκτημάτων ασφαλείας και της αντοχής στη θερμοκρασία (που προκύπτουν από τη διαδικασία κατασκευής), το tempered glass χρησιμοποιείται σε φούρνους, καφετιέρες, οθόνες υπολογιστών, παράθυρα, ντουζιέρες και άλλα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι κυρίως στην εφαρμογή του σε προστατευτικά οθόνης για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

Τι ακριβώς χρησιμεύει το Tempered Glass για το τηλέφωνό σας ;

Τα προστατευτικά Tempered Glass είναι κοινά αξεσουάρ για κινητές συσκευές και στην εμφάνιση τους είναι αρκετά παρόμοια με τα πλαστικά καλύμματα οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ουσιαστικές διαφορές:

 • Χάρη στην προαναφερθείσα αντίσταση στη θερμότητα, το γυαλί που έχει σκληρυνθεί και έχει ψηθεί θα μειώσει τις πιθανότητες ζημιάς του τηλεφώνου σας.
 • Το σκληρυμένο γυαλί δεν χαράζετε ή καταστρέφετε εύκολα, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα προστατευτικά της αγοράς.
 • Το tempered glass είναι πέντε φορές παχύτερο από τα πλαστικά προστατευτικά οθόνης και έτσι προσφέρει καλύτερη προστασία από τις κρούσεις.
 • Το tempered glass είναι πιο καλαίσθητο και πιο απαλό στην υφή και έτσι είναι πιο κοντά στην εμφάνιση και την αίσθηση της οθόνης του αρχικού σας τηλεφώνου.
 • Λόγω των παραπάνω πλεονεκτημάτων, τα tempered glass είναι πιο ακριβά σε τιμή.

 

Παρόλα αυτά πιστεύετε ότι αξίζει;

 

Χάρη στη θερμότητα, την αντοχή σε κραδασμούς και γρατζουνιές, ένα Tempered Glass είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να διατηρείτε την οθόνη του τηλεφώνου σας ασφαλή. Εάν έχετε χάσει το τηλέφωνό σας πριν και έχετε υποστεί ζημιά στην οθόνη σας, μπορεί να θυμάστε τη δυσάρεστη τιμή για την επισκευή του. Εάν είστε οπαδός μεγαλύτερων συσκευών οθόνης, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε μερικά επιπλέον χρήματα σε κάποια πρόσθετη προστασία.

 

How to Choose the Home Lighting

Tuesday, 27 February 2018
by Panagiotis dasf

Choosing home lighting fixtures is one of the details you need to design when decorating a new space. But the decision is not easy, not even with a simple change or renovation. But you have to be organized and take things one by one, per room.

Entrance

A floor lamp in a corner can give you the extra lighting and aesthetics that this space needs.

Comments

No posts found

Write a review