Home Lighting - Some Usedful things we must Know

Monday, 18 March 2019
by User Administrator

Τα φωτιστικά σπιτιού έχουν ένα ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στη καθημερινή μας ζωή καθώς είναι ικανά να διαμορφώσουν μια ατμόσφαιρα και μια οπτική διαφορετική ανάλογα με το ύφος, το χρώμα και τη σχεδίαση τους. Τα φωτιστικά μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος ενός χώρου, το χρώμα των αντικειμένων αλλά και τη διάθεση μας ανάλογα με τον χώρο στον οποίο εισερχόμαστε. Μια λάθος επιλογή φωτιστικού μπορεί να επηρεάσει την αισθητική που αποπνέει το σπίτι μας και να καταπιέσει τα δυνατά σημεία της εσωτερικής μας διακόσμησης.

Είδη φωτισμού

Η δύναμη του φωτισμού μπορεί να αναδείξει όλα όσα εσείς θέλετε με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί σωστά. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να γνωρίζεται πως υπάρχουν 3 είδη φωτισμού. Το πρώτο είδος είναι ο άμεσος φωτισμός και αφορά φωτιστικά που κατευθύνουν τη δέσμη φωτός σε συγκεκριμένα σημεία. Για παράδειγμα, τα φωτιστικά γραφείου, οι προβολείς και τα σποτ παράγουν άμεσο φωτισμό. Το δεύτερο είδος είναι ο έμμεσος φωτισμός ο οποίος εφαρμόζεται σε επιφάνειες και φωτίζει το χώρο όπως είναι τα φωτιστικά δαπέδου, οι λάμπες με καπέλο και ο κρυφός φωτισμός. Η τελευταία κατηγορία είναι ο διάχυτος φωτισμός με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κρεμαστά φωτιστικά.

Για να μπορέσουμε να χαρακτηρίσουμε ένα χώρο ως ορθά φωτισμένο, θα πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός αυτών των 3 ειδών φωτισμού. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν πως ο κάθε χώρος του σπιτιού μας έχει διαφορετικές ανάγκες και εκπέμπει μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Έτσι, τα φωτιστικά που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι διαφορετικά ανάλογα με το χώρο και την αισθητική του. 

Σαλόνι

Για να επιλέξετε το κατάλληλο φωτιστικό αλλά και το είδος φωτισμού που χρειάζεται το σαλόνι σας θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων. Για παράδειγμα, το χρώμα του σαλονιού είναι κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά και την επιλογή των φωτιστικών σας. Τα ψυχρά χρώματα στους τοίχους απαιτούν ένα είδος ψυχρού φωτισμού και το ανάποδο. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν και τη θέση αλλά και την ποσότητα φυσικού φωτός που εισέρχεται στο σαλόνι σας.

Ως ένα από τα κεντρικά δωμάτια ενός σπιτιού, το σαλόνι θα πρέπει να είναι σωστά φωτισμένο καθώς εκεί περνάμε ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Μια πολύ δημοφιλής επιλογή για το σαλόνι είναι οι κρεμαστοί πολυέλαιοι οι οποίοι επιτρέπουν ένα διάχυτο φωτισμό. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδυάσετε το κεντρικό σας φωτιστικό με επιλογές έμμεσου και άμεσου φωτισμού. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυφό φωτισμό για στιγμές χαλάρωσης ή μικρά σποτ αν θέλετε να δώσετε έμφαση σε αντικείμενα όπως πίνακες και φωτογραφίες.

 

 

Κουζίνα

Η επιλογή φωτιστικών σπιτιού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Κάθε χώρος θα πρέπει να διαθέτει το δικό του μοναδικό φωτισμό ο οποίος να εξυπηρετεί τις ανάγκες αλλά και να ικανοποιεί τα προσωπικά γούστα των ατόμων που βρίσκονται εκεί. Για την κουζίνα, θα πρέπει να επιλέξετε φωτιστικά που είναι ικανά να παράγουν διάχυτο φωτισμό. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε φωτιστικά τα οποία θα παρέχουν τον κατάλληλο φωτισμό στους πάγκους και τα ντουλάπια σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με σποτ ή ταινίες LED.

Υπνοδωμάτια

Τα φωτιστικά που θα πλαισιώσουν τα υπνοδωμάτια ενός σπιτιού θα πρέπει να είναι ικανά να παρέχουν μια αίσθηση χαλάρωσης. Με βάση αυτή τη λογική η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι ένα κρεμαστό φωτιστικό σε ζεστές αποχρώσεις ή μια λάμπα δαπέδου. Επιπλέον, μια κοινή πρακτική είναι η επιλογή ενός επιτραπέζιου φωτιστικού που τοποθετείται στο κομοδίνο. Γενικότερα, για να μπορέσετε να πετύχετε την αίσθηση χαλάρωσης στα υπνοδωμάτια σας θα πρέπει να επιλέξετε φωτιστικά έμμεσου φωτισμού. Στα παιδικά δωμάτια όπου υπάρχει γραφείο, θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ένα φωτιστικό άμεσου φωτισμού το οποίο θα παρέχει το απαιτούμενο φως και θα διευκολύνει το διάβασμα.

Μπάνιο

Τα φωτιστικά μπάνιου θα πρέπει να επιλέγονται με βάσει τις καθημερινές ανάγκες σας. Για παράδειγμα, οι γυναίκες για το καθημερινό μακιγιάζ χρειάζονται ένα ψυχρό φωτισμό στον καθρέφτη. Αυτό όμως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις στιγμές χαλάρωσης σας στο μπάνιο. Έτσι, επιλέγοντας φωτιστικά μπάνιου θα πρέπει να λάβετε υπόψιν διάφορους παράγοντες όπως ο τύπος του λαμπτήρα, η θερμοκρασία του χρώματος και η θέση του φωτιστικού. Γενικότερα, η εγκατάσταση ενός ρυθμιστή της έντασης τους φωτισμού μπορεί να βοηθήσει αρκετά αφού θα είστε σε θέση να αυξάνετε ή να μειώνετε την ένταση ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Λάμπες LED – Χρήσιμες Πληροφορίες

Monday, 18 March 2019
by User Administrator

Η τεχνολογία LED έχει αρχίσει να κερδίζει αρκετό έδαφος τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας αφού την συναντάμε αρκετά συχνά και με διάφορες μορφές στα αντικείμενα που μας περιτριγυρίζουν όπως σε λάμπες, φωτεινές επιγραφές, αναπτήρες, φακούς και πολλά άλλα. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την τεχνολογία LED να αναπτύσσεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει; Πιο κάτω θα αναλύσουμε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις λάμπες LED καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας.

Τεχνολογία LED

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί τις φωτοδιόδους LED (LED - Light Emmiting Diode) μέσω μιας αρκετά απλής ιδέας. Στην ουσία αποτελεί μια επαφή αρνητικών και θετικών φορτίων. Αυτή την επαφή θα μπορούσαμε να την φανταστούμε σαν ένα μαγνήτη μέσω του οποίου το ρεύμα καταφέρνει να περνάει από τη μια άκρη αλλά να σταματάει στην άλλη. Σε ότι αφορά τις λάμπες, οι φωτοδίοδοι LED είναι κατασκευασμένοι ούτως ώστε να αναπαράγουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, σε συγκεκριμένο μήκος κύματος, κατά την ενδιάμεση ροή του ρεύματος.

Τύποι λαμπτήρων LED

Λόγο της ραγδαίας ανάπτυξης τους, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορους τύπους και μεγέθη όσον αφορά τις λάμπες LED. Για παράδειγμα, υπάρχουν λάμπες LED οι οποίες διαθέτουν μια αρκετά μεγάλη ψήκτρα και χρησιμοποιούνται σε προϊόντα βαριάς βιομηχανίας. Επιπρόσθετα, ο τύπος snow-cone διαθέτει μια ψήκτρα η οποία καταλαμβάνει το μισό κάτω μέρος του λαμπτήρα. Ο συγκεκριμένος τύπος έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει κατευθυντικό φως και χρησιμοποιείται συχνά σε πολύφωτα. Ένας άλλος τύπος λάμπας LED είναι και αυτός που παράγει ομοιοκατευθυντικό φως και χρησιμοποιείται συχνά σε επιτραπέζια φωτιστικά. Γενικότερα, υπάρχει μια ευρεία γκάμα τύπων οι οποίοι έχουν εφαρμογές σε επίπεδα πάνελ, σε προβολείς ή για τις ανάγκες κρυφού φωτισμού.

Πλεονεκτήματα

Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας LED στον τομέα του γενικού φωτισμού δεν θα πρέπει να εκπλήττουν κανέναν, καθώς η μεγάλη επιτυχία της βασίζεται σε μια μακροσκελή λίστα πλεονεκτημάτων. Στην πραγματικότητα οι λάμπες LED παρουσιάζουν μια εντυπωσιακά πλεονεκτική θέση έναντι των πιο παραδοσιακών μεθόδων φωτισμού. Μερικά από αυτά είναι:

 • Οι λάμπες LED έχουν μια μεγάλη βάση απόδοσης ενώ παρουσιάζουν μια χαμηλή κατανάλωση ισχύος. Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές έχουν ένα σημαντικό οικονομικό όφελος.
 • Οι τύποι των λαμπτήρων LED στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παρουσιάζουν υπεριώδη ή υπέρυθρη ακτινοβολία και δεν περιέχουν υδράργυρο. Έτσι, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως είναι περιβαλλοντικά αξιόπιστες και φιλικές προς τα παιδιά.
 • Στα οικονομικά οφέλη θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός πως οι λάμπες LED έχουν μια μεγάλη διάρκεια ζωής και παρουσιάζουν μεγαλύτερα διαστήματα συντήρησης.
 • Επιπλέον, διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και χρωμάτων ενώ παρέχουν άμεσο φως κατά τη λειτουργία τους.

Τι να προσέξετε

Όταν αγοράζετε λάμπες LED θα πρέπει να προσέξετε όταν διαβάζετε την ετικέτα στοιχείων φωτισμού. Σε κάθε συσκευασία λάμπας, θα βρείτε ένα πίνακα ο οποίος παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση, τα Watt, τη διάρκεια ζωής, το χρώμα και τη θερμοκρασία του και πολλά άλλα. Όταν αγοράζετε μια λάμπα LED θα πρέπει να γνωρίζεται πως η φωτεινότητα της δεν υπολογίζεται με βάση την τιμή Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό υποδηλώνεται από την τιμή lumen. Για να μπορέσετε να υπολογίσετε καλύτερα τη φωτεινότητα της λάμπας θα πρέπει να γνωρίζεται πως 60 Watt αποδίδουν φωτεινότητα περίπου 800 lumen.

Λάμπες LED και Wi-Fi

Η τεχνολογία λαμπτήρων LED αναπτύσσεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και οι εταιρείες κατασκευής προσπαθούν συνεχώς να προσαρμόσουν νέα χαρακτηριστικά. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά έχουν σκοπό να κάνουν τις λάμπες LED ακόμα πιο ελκυστικές. Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν λάμπες LED οι οποίες είναι ικανές να συνδεθούν με Wi-Fi παρέχοντας τη δυνατότητα διαχείρισης τους μέσω ενός κινητού τηλεφώνου. Με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνολογικά πλατφόρμων, μπορούν να συνδυαστούν διάφορα χρώματα λαμπτήρων LED με αποτέλεσμα την παραγωγή εκατομμυρίων χρωμάτων και αποχρώσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν χρειάζεται μια μεγάλη επένδυση και εγκατάσταση διασυνδεδεμένων συστημάτων.

Προβολείς LED – Σημαντικές πληροφορίες

Monday, 18 March 2019
by User Administrator

Η ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία φωτοδιόδων LED αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας καθώς μπορούμε να παρατηρήσουμε τις εφαρμογές τις σε καθημερινή βάση. Οι μεγάλη γκάμα λαμπτήρων LED χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα ποικιλία μεγεθών. Από μικρά σποτ, λαμπτήρες επιτραπέζιων φωτιστικών και προβολείς, η τεχνολογία LED κερδίζει συνεχώς το έδαφος λόγω της πληθώρας πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει έναντι των παραδοσιακών μορφών φωτισμού.

Προβολείς LED

Ενώ μια σειρά επιλογών φωτισμού LED είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά για τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, τα τελευταία χρόνια η χρήση προβολέων LED για το φωτισμό υπαίθριων χώρων αποτελεί πλέον μια συχνή επιλογή.  Στην πραγματικότητα, οι προβολείς LED βρίσκουν εφαρμογές κυρίως σε γήπεδα και άλλους εξωτερικούς χώρους όπου απαιτείται φωτισμός τόσο σε στενή όσο και σε ευρεία γωνία δέσμης. Με αυτό τον τρόπο οι προβολείς LED είναι σε θέση να προσφέρουν ένα ομοιόμορφο φωτισμό που δεν είναι εκτυφλωτικός.

Πλεονεκτήματα

Η ολοένα αυξανόμενη συχνότητα χρήσης των προβολέων LED αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη της επιτυχίας της τεχνολογίας LED. Αυτή η επιτυχία στηρίζεται κυρίως σε ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η συγκεκριμένη τεχνολογία. Μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι:

 • Οι προβολείς LED παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με άλλες μεθόδους φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου και του φωτισμού με φθόριο. Αν συγκρίνουμε ένα προβολέα αλογόνου με ένα προβολέα LED, θα παρατηρήσουμε μια εκπληκτική μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Με την εφαρμογή προβολέων LED σε ένα υπαίθριο χώρο  ο καταναλωτής μπορεί να επωφεληθεί οικονομικά από τη μείωση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Τέτοιοι προβολείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικούς υπαίθριους χώρους, σε γήπεδα ή στον κήπο του σπιτιού σας.
 • Οι προβολείς LED μπορούν να χαρακτηριστούν ως προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, οι προβολείς LED έχουν μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση, γεγονός που μειώνει αυτόματα και την ποσότητα ορυκτών καυσίμων. Με αυτό τον τρόπο, οι προβολείς LED μειώνουν τα επίπεδα άνθρακα που καταλήγουν στο περιβάλλον. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως οι προβολείς LED δεν θερμαίνονται όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις άλλων πηγών φωτισμού. Επιπρόσθετα, δεν παράγουν υπεριώδη ή υπέρυθρη ακτινοβολία. Τέλος, οι προβολείς LED δεν περιέχουν υδράργυρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μια επικίνδυνη νευροτοξίνη.
 • Οι προβολείς LED έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν μια συγκεκριμένη γωνία δέσμης φωτός το οποίο κατευθύνεται συγκεκριμένα προς την περιοχή που το χρειαζόμαστε. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως μειώνουν ή εξαλείφουν τη φωτεινή ρύπανση, ένα φαινόμενο που θεωρείτε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόβλημα.
 • Οι προβολείς LED χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα ανθεκτικά προϊόντα λόγω του σχεδιασμού τους, ο οποίος τους επιτρέπει συνεχή λειτουργία χωρίς συντήρηση. Συγκεκριμένα, η σχεδίαση τους επιτρέπει μια διάρκεια ζωής που υπολογίζεται σε 50.000 ώρες και έτσι δεν απαιτείται η συχνή αντικατάσταση της λάμπας.
 • Οι προβολείς LED έχουν τη δυνατότητα να παράγουν μια ευχάριστη ποιότητα φωτός. Επιπρόσθετα, παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, οι προβολείς Cool White LED επιλέγονται για το φωτισμό χώρων εργασίας ή αθλητικών δραστηριοτήτων. Με την ίδια λογική, η επιλογή ενός θερμού λευκού χρώματος φωτισμού επιλέγεται συνήθως σε χώρους που απαιτούν μια πιο ήπια ατμόσφαιρα όπως για παράδειγμα σε χώρους αναψυχής και χαλάρωσης.

Τι να προσέξετε

Παρά τη συχνή χρήση τους και τα μεγάλα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι προβολείς LED, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν συγκεκριμένα πράγματα όταν επιλέγουν και όταν αγοράζουν προβολείς. Κατά την επιλογή σας, είναι αρκετά σημαντικό να διασφαλίσετε πως το συγκεκριμένο προϊόν που επιλέγετε διαθέτει την τρέχουσα τεχνολογία LED η οποία είναι κατασκευασμένη από έναν αναγνωρισμένο κατασκευαστή. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να εξετάσετε την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά ενός προβολέα LED όπως για παράδειγμα τον σχεδιασμό της ψήκτρας, την απόδοση και το τροφοδοτικό καλώδιο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα πρέπει να επιλέγετε προβολείς LED εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία πως το προϊόν δεν είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν οριστεί.

Η Osram OS εισάγει σταθερή θερμοκρασία Oslon LED SSL με σταθερή απόδοση

Wednesday, 19 December 2018
by User Administrator

Oslon SSL-LEDs της OSRAM Opto Semiconductors αντιπροσωπεύουν υψηλή απόδοση φωτισμού. Η νέα γενιά LED υψηλής ισχύος θα εκτιμηθεί από τους χρήστες για τη βελτίωση της απόδοσής της, με αύξηση της απόδοσης περίπου 25%.

Επιπλέον, η φωτεινή ροή του LED σε αυξημένες θερμοκρασίες έχει πλέον σταθεροποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατό να διατηρηθεί μια σχεδόν σταθερή φωτεινή αποτελεσματικότητα, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες εφαρμογής. Χάρη σε αυτήν τη βελτιστοποίηση, ο σχεδιασμός του φωτιστικού είναι σημαντικά απλουστευμένος.

Με τη νέα γενιά LED Oslon SSL, η OSRAM Opto Semiconductors παρουσιάζει μια σταθερή φωτεινή πηγή υψηλής θερμοκρασίας. Το LED παρέχει φωτεινή ροή τυπικά 98 lm σε ζεστό λευκό (3.000 K), με ρεύμα λειτουργίας 350 mA σε θερμοκρασία εφαρμογής 85 ° C στο τσιπ. Με τη χαρακτηριστική φωτεινή αποτελεσματικότητά του 96 lm / W, αναφερόμενη στην αναλογία φωτεινής ροής και καταναλωμένου ηλεκτρικής εξόδου, είναι μεταξύ των πλέον αποδοτικών LED 1 mm²-Chip που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά. Ο συνδυασμός υψηλότερης φωτεινής ροής και μειωμένης τάσης προς τα εμπρός των 3,1V ισοδυναμεί με αύξηση της απόδοσης περίπου 25%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Για τους κατασκευαστές λύσεων φωτισμού, αυτό κάνει την ανάπτυξη των φωτιστικών πολύ πιο εύκολη: ένας μικρότερος αριθμός LED φτάνει την ίδια φωτεινή ροή, καθώς και την ίδια απόδοση όπως και πριν.

 

Σκαλοπάτι τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία chip, τους μετατροπείς και το πακέτο είναι το μυστικό της βελτιστοποίησης της απόδοσης του Oslon SSL. Η σταθερότητα υψηλότερης θερμοκρασίας της φωτεινής ροής της, ακόμη και όταν λειτουργεί υπό "καυτές" συνθήκες εφαρμογής, απλοποιεί σημαντικά τη θερμική διαχείριση. "Αυτή η βελτίωση της αποτελεσματικότητας όχι μόνο συνεπάγεται μείωση των αρχικών δαπανών που βαρύνουν τους πελάτες μας, αλλά και καθιστά ευκολότερη την ανάπτυξη λύσεων φωτιστικών", λέει ο Martin Wittmann, υπεύθυνος μάρκετινγκ στην OSRAM Opto Semiconductors.

Ιδιαίτερα μικρό και φωτεινό

Τα νέα LED OSRAM Oslon SSL διατίθενται σε φωτεινό χρώμα "ζεστό λευκό" (3000 K), κατάλληλο για εσωτερικό φωτισμό (τύπου EC), για παράδειγμα σε φωτιστικά, καθώς και σε "κρύο λευκό" (5.000 K), για χρήση σε εξωτερικό φωτισμό (τύπου PC). Όπως και με τα προηγούμενα προϊόντα της σειράς OSRAM Oslon SSL, οι νέες αφίξεις είναι διαθέσιμες στο μικρό μέγεθος εξαρτήματος 3 mm x 3 mm και προσφέρουν δύο διαφορετικούς φακούς. Χάρη στην ανακλαστικότητα της συσκευασίας, το φως που ακτινοβολείται στην πλευρά ή στην πλάτη αντανακλάται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. "Έτσι, αυτή η γενιά LED, η οποία συνδυάζει τον μετατροπέα και την ανακλαστική συσκευασία, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια χρώματος ανοιχτού χρώματος σε γωνία", προσθέτει ο Martin Wittmann.

Technical Data (at 350 mA operating current):

Dimensions - component size 3 mm x 3 mm
Radiation characteristic - 80° / 150°
Lifetime > 50,000 hours (L70/B50 at Tj=125°C)
Light colors and CRI - 3,000 K: CRI 80 min.
- 5,000 K: CRI 70 typ.
Luminous efficacy - 3,000 K: typ. 96 lm/W (Tj = 85°C)
- 5,000 K: typ. 111 lm/W (Tj = 85°C)
Luminous flux - 3,000 K: typ. 98 lm
- 000 K: typ. 113 lm
Forward voltage typ. 2.9 V

Τι είναι το Tempered Glass και ποια είναι τα οφέλη του;

Wednesday, 28 February 2018
by Panagiotis dasf

Τι είναι το Tempered Glass και ποια είναι τα οφέλη του;

Μπορεί να έχετε ακούσει κάτι για το Tempered Glass, το θεωρήσατε έως μία διαφημιστική προώθηση gadget ή με σαν μία απλή μορφή προστατευτικών οθόνης για κινητά τηλέφωνα. Αλλά τι ακριβώς είναι το Tempered Glass; Τι το κάνει να είναι τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα προστατευτικά οθόνης; Το πιο σημαντικό είναι τι θα σας προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια για τη συσκευή σας και    να είστε σίγουροι ότι αξίζει τα λεφτά του;

Η κύρια διαφορά μεταξύ του απλού γυαλιού και του tempered glass - είναι ο τρόπος που κατασκευάζονται. Το tempered glass κατασκευάζετε ειδικά και ψήνεται σε φούρνους κάτω από μεγάλες θερμοκρασίες.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς, τον καταναλωτή;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του tempered glass είναι η διαφορετική συμπεριφορά του σε σπασίματα από το απλό γυαλί. Ενώ κανονικά, το γυαλί θα έσπαζε σε πολλά ανομοιογενή κομμάτια, το tempered glass δεν έχει την ίδια συμπεριφορά. Αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο των αιχμηρών άκρων και το καθιστά μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή σε περίπτωση που συμβεί κάτι - γι 'αυτό το λόγο, το tempered glass συχνά αναφέρεται ως "γυαλί ασφαλείας".

Πού χρησιμοποιείται συνήθως το tempered glass;

Λόγω των πλεονεκτημάτων ασφαλείας και της αντοχής στη θερμοκρασία (που προκύπτουν από τη διαδικασία κατασκευής), το tempered glass χρησιμοποιείται σε φούρνους, καφετιέρες, οθόνες υπολογιστών, παράθυρα, ντουζιέρες και άλλα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι κυρίως στην εφαρμογή του σε προστατευτικά οθόνης για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

Τι ακριβώς χρησιμεύει το Tempered Glass για το τηλέφωνό σας ;

Τα προστατευτικά Tempered Glass είναι κοινά αξεσουάρ για κινητές συσκευές και στην εμφάνιση τους είναι αρκετά παρόμοια με τα πλαστικά καλύμματα οθόνης. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ουσιαστικές διαφορές:

 • Χάρη στην προαναφερθείσα αντίσταση στη θερμότητα, το γυαλί που έχει σκληρυνθεί και έχει ψηθεί θα μειώσει τις πιθανότητες ζημιάς του τηλεφώνου σας.
 • Το σκληρυμένο γυαλί δεν χαράζετε ή καταστρέφετε εύκολα, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα προστατευτικά της αγοράς.
 • Το tempered glass είναι πέντε φορές παχύτερο από τα πλαστικά προστατευτικά οθόνης και έτσι προσφέρει καλύτερη προστασία από τις κρούσεις.
 • Το tempered glass είναι πιο καλαίσθητο και πιο απαλό στην υφή και έτσι είναι πιο κοντά στην εμφάνιση και την αίσθηση της οθόνης του αρχικού σας τηλεφώνου.
 • Λόγω των παραπάνω πλεονεκτημάτων, τα tempered glass είναι πιο ακριβά σε τιμή.

 

Παρόλα αυτά πιστεύετε ότι αξίζει;

 

Χάρη στη θερμότητα, την αντοχή σε κραδασμούς και γρατζουνιές, ένα Tempered Glass είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να διατηρείτε την οθόνη του τηλεφώνου σας ασφαλή. Εάν έχετε χάσει το τηλέφωνό σας πριν και έχετε υποστεί ζημιά στην οθόνη σας, μπορεί να θυμάστε τη δυσάρεστη τιμή για την επισκευή του. Εάν είστε οπαδός μεγαλύτερων συσκευών οθόνης, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε μερικά επιπλέον χρήματα σε κάποια πρόσθετη προστασία.

 

How to Choose the Home Lighting

Tuesday, 27 February 2018
by Panagiotis dasf

Η επιλογή των φωτιστικών για το σπίτι είναι μία από τις λεπτομέρειες που πρέπει να σχεδιάσετε κατά τη διακόσμηση ενός νέου χώρου. Αλλά η απόφαση δεν είναι εύκολη, ούτε καν με μία απλή αλλαγή ή μία ανακαίνιση. Αλλά πρέπει να είστε οργανωμένοι και να παίρνετε τα πράγματα ένα προς ένα, ανά δωμάτιο.

Είσοδος

High Quality E27 10W Warm LED Bulb: Perfect For Family Use

Friday, 1 December 2017
by

E27 10W warm LED bulb is a high quality LED bulb, which has been popularly welcomed by many families all around the world. It is said that this bulb is perfect and ideal for family use. If you are curious about this bulb and desiring to see whether it is good for family use or not, you can read the following for more details.

10W Portable Rechargeable LED Flood Light: Best Outdoor Emergency Light For You

Friday, 1 December 2017
by Panagiotis dasf

Do you need a outdoor emergency light? Do you want to find the best one for practical use? If yes, here is a suggestion for you, that is 10W portable rechargeable LED flood light, which is said to be the best flood light for outdoor emergency lighting. And now, let’ s see more details about this flood light in the following together.

Why Choosing Outdoor Solar Powered LED Wall Light For Garden

Thursday, 30 November 2017
by Panagiotis dasf

The theme today is for the external solar powered LED light, which is the perfect and ideal light for the garden. Many people have already adopted it for lighting in the garden. It is said that this wall light is chosen for the garden due to its easy installation, excellent lighting performance and practical operation, which will be described in detail below.

Wall Lights can also be wall mounted, as well as all wall fittings and accessories, which give you the flexibility to place in your garden. This light is easy to install without the need for cables or maintenance, offering great comfort.

Sunon Fan News

Wednesday, 29 November 2017
by Panagiotis dasf

Sunon is a worldwide leading specialist for equipment fans and drive motors. Since 1983, Schukat electronic has been a Sunon partner and offers its customers competent field staff and flexible logistics. A highly diversified standard range is available direct from our Monheim stock in large quantities. In 2012, as Europe's largest Sunon distributor, we supplied the German market with 2.6 million cooling fans.

Sunon (Sunonwealth Electric Machine Industry Co.) was founded in Kuahsiung, Taiwan, in 1980 as a specialist in equipment cooling fans and drive motors. From the beginning, Sunon put particular emphasis on the development of new products and technologies - since that time, they have registered round 1700 patents worldwide for advanced and reliable fan motors. On the back of this remarkably high innovation output and their top quality products, Sunon has grown to become, in terms of product volume, the largest manufacturer of equipment fans in the world. In 2012, with around 8000 employees in one Taiwanese Development Devision and three Chinese production plants, Sunon produces 220 million fans and blowers and 100 million cooling modules. Since 1995, all of their production facilities have been ISO 9001 certified. QS9000 and ISO 14001 certification followed in 2001 and today Sunon’s entire production is in conformation with ISO/TS16949. In addition, they are OHSAS 18001 certified for Occupational Health and Safety.

The core of Sunon’s product palette comprises various series of modern DC fans. The proven ME/MB series combines operational quietness with high stability, making it the best choice for practically all standard applications.

As a high-performance fan, the PE series is targeted especially at equipment used in industrial applications. For mobile devices, the battery-saving MC series, with its minimal power requirements and optimal efficiency, is ideal. When cost-effectiveness is of particular importance, Sunon offers a good solution with their EE series.

Along with approved axial and radial DC fans, Sunon’s product range encompasses VDE-certified 
AC fans.

Newly developed by Sunon is their EC series. The electronically commutated frequency-converter motors of these fans combine the advantages of AC motors with the performance and flexibility of DC motors. Their compact motor design alone means that the EC-series fans deliver considerably higher performance characteristics and stability than conventional AC fans. In addition, the different models can be used with both 230VAC and 115VAC power supplies. The EC-series fans are available with a range of IP ratings, and ATEX-certified models can also be supplied.

The ongoing miniaturisation of electronic devices and the consequent demand for ever-smaller and lighter fans is a particular focal point, which is where the Mighty Mini comes to the fore - miniature fans with dimensions of 8x8x3mm (fan) and 9x9x3mm (blower)

Comments

No posts found

Write a review