Δείτε τα νέα μας | Ρυθμιστές ταχύτητας | Electronio

Τετάρτη, 9 Αύγουστος 2017
από Electronio Electronio

INVERTER - ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ

INVERTER - ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΩΝ

Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2022
από vomvas paris

Ένας μετατροπέας ελέγχει τη συχνότητα ισχύος που παρέχεται σε έναν κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής του κινητήρα.
Χωρίς μετατροπέα, ο κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος θα λειτουργούσε με πλήρη ταχύτητα μόλις ενεργοποιούσατε το τροφοδοτικό. Δεν θα μπορούσατε να ελέγξετε την ταχύτητα, κάνοντας τις εφαρμογές για τον κινητήρα περιορισμένες. Η χρήση ενός μετατροπέα για τη ρύθμιση της ταχύτητας και της επιτάχυνσης ενός κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος αυξάνει το εύρος των εφαρμογών του κινητήρα σε σύγκριση με έναν κινητήρα που λειτουργεί με σταθερή ταχύτητα. Η ταχύτητα ενός κινητήρα μετριέται κανονικά ως ο αριθμός στροφών ανά λεπτό (rpm). Ο ρυθμός επιτάχυνσης δίνεται ως η αλλαγή ταχύτητας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
INVERTER SPEED REGULATORS

Δυνατότητες
Ρυθμίστε και αλλάξτε ελεύθερα τη συχνότητα και την τάση εναλλασσόμενου ρεύματος
Ένας μετατροπέας χρησιμοποιεί αυτή τη λειτουργία για να ελέγχει ελεύθερα την ταχύτητα και τη ροπή ενός κινητήρα.

Αυτός ο τύπος ελέγχου, στον οποίο η συχνότητα και η τάση ρυθμίζονται ελεύθερα, ονομάζεται διαμόρφωση πλάτους παλμού, ή PWM. Ο μετατροπέας μετατρέπει πρώτα την τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος σε ισχύ DC και ξανά δημιουργεί ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος από τη μετατρεπόμενη ισχύ DC χρησιμοποιώντας τον έλεγχο PWM. Ο μετατροπέας εξάγει μια παλμική τάση και οι παλμοί εξομαλύνονται από το πηνίο κινητήρα έτσι ώστε ένα ρεύμα ημιτονοειδούς κύματος να ρέει στον κινητήρα για τον έλεγχο της ταχύτητας και της ροπής του κινητήρα.

Φώτα οροφής LED

Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2022
από Electronio Electronio

Φώτα οροφής LED - ενεργειακά αποδοτικά, μακράς διαρκείας και οικονομικά

Το Electronio.gr είναι μια νέα και καινοτόμος εταιρεία φωτισμού που εστιάζει στις ανάγκες των σύγχρονων, αστικών κατοικιών. Η αποστολή τους είναι να επιτρέπουν στους ανθρώπους να προσαρμόζουν τα σπίτια τους με την τελευταία τεχνολογία φωτισμού. Προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα επιλογών για το σπίτι σας, από τυπικά φωτιστικά οροφής έως πολυελαίους και φωτιστικά all-in-one. Η εταιρεία ιδρύθηκε από μια ομάδα φίλων που αγαπούν να πραγματοποιούν όνειρα  για το πώς θα ήταν η ζωή αν ζούσαμε όλοι στους δικούς μας χώρους. Ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο, πρακτικό και φτιαγμένο από υλικά που συγκεντρώνονται  προσεκτικά από όλο τον κόσμο. Ειδικευόμαστε σε φωτιστικά οροφής, ηλιακά φώτα, φωτιστικά, φώτα LED και σποτ. Έχουμε την αποθήκη και το εργοστάσιό μας κοντά στην Αθήνα. Τα κύρια προϊόντα μας είναι φώτα οροφής, ηλιακά φώτα, φωτιστικά, φώτα LED και σποτ.

LED Ceiling Lights

Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια - Λαμπάκια Στολισμού

Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2021
από Electronio Electronio

Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια - Λαμπάκια Στολισμού

Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μια από τις πιο γνωστές εορταστικές περιόδους κάθε έτους, που είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένη με τον στολισμό κάθε χώρου εσωτερικού ή εξωτερικού με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Christmas Lights

Τηλεκοντρόλ Τηλεοράσεων – Γκαραζόπορτας - Κλιματιστικών

Τρίτη, 18 Μαΐος 2021
από vomvas paris

 Το τηλεχειριστήριο ή remote control είναι ηλεκτρονική συσκευή που μας δίνει τη δυνατότητα, να χρησιμοποιούμε ασύρματα άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση. Στα σπίτια μας, ένα τηλεχειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία συσκευών όπως η τηλεόραση, το κλιματιστικό, οι δορυφορικοί δέκτες και πολλά άλλα.  Ένα τηλεχειριστήριο μπορεί να μας επιτρέψει τη λειτουργία συσκευών που οι θέσεις τους είναι δυσπρόσιτες και δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να τις  χρησιμοποιούμε χειροκίνητα. Η βέλτιστη λειτουργία τους επιτυγχάνεται όταν χρησιμοποιούνται από μικρή απόσταση. Αυτό είναι κυρίως ένα χαρακτηριστικό ευκολίας για τον χρήστη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τηλεχειριστήρια επιτρέπουν σε ένα άτομο να χειρίζεται μια συσκευή στην οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσε να φτάσει, όπως όταν ο μηχανισμός του γκαράζ χρησιμοποιείται εξωτερικά.

Ιστορικά στοιχεία ασύρματου ελέγχου από απόσταση

Το 1894, το πρώτο παράδειγμα ασύρματου ελέγχου από απόσταση ήταν κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης από τον Βρετανό φυσικό Oliver Lodge. Το 1895, ο Jagadish Chandra Bose επέδειξε ραδιοκύματα ενεργοποιώντας ένα πυροβόλο όπλο και ακούγοντας ένα κουδούνι χρησιμοποιώντας μικροκύματα που μεταδίδονται σε απόσταση 75 ποδιών μέσω παρεμβαλλόμενων τοίχων.  Οι καινοτόμοι ραδιοφωνικοί Guglielmo Marconi και William Preece, σε μια διαδήλωση στις 12 Δεκεμβρίου 1896, στο Toynbee Hall έκαναν ένα κουδούνι να χτυπήσει, πιέζοντας ένα κουμπί σε ένα κουτί που δεν ήταν συνδεδεμένο με καλώδια 
Το 1898, ο Νίκολα Τέσλα κατέθεσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του, το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ 613.809, που ονομάστηκε Μέθοδος Συσκευής Ελέγχου Μηχανισμού Κινούμενου Οχήματος ή Οχημάτων, την οποία απέδειξε δημοσίως με ραδιο-έλεγχο ενός σκάφους κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρικής έκθεσης στο Madison Square Garden. 
Το 1903, ο Leonardo Torres Quevedo παρουσίασε το Telekino στην Ακαδημία Επιστημών του Παρισιού. Το Telekino αποτελείται από ένα ρομπότ που εκτελούσε εντολές που μεταδίδονται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Με το Telekino, ο Torres Quevedo καθόρισε σύγχρονες αρχές ασύρματου τηλεχειριστηρίου.
 

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεται πριν την αγορά λαμπτήρων Led

Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021
από A A

Λαμπτήρες LED


Ο πιο αποτελεσματικός σήμερα τρόπος φωτισμού είναι αναμφίβολα με LED. Σε σύγκριση με παλαιότερες τεχνολογίες φωτισμού όπως λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου και CFL, θα διαπιστώσετε ότι το LED είναι μακράν η πιο εξοικονόμηση ενέργειας και έξυπνη λύση.

Οι λάμπες LED είναι ένας τύπος ηλεκτρονικής πηγής φωτός. Οι λάμπες LED διαφέρουν από τις συμβατικές πηγές φωτός, όπως οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου. Διαρκούν πολύ περισσότερο, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και εκπέμπουν πολύ λίγη θερμότητα. Είναι πολύ ανθεκτικά και δεν διαθέτουν εύθραυστα στοιχεία όπως γυάλινους σωλήνες ή νήματα. Είναι επίσης ασφαλέστερα επειδή δεν περιέχουν υδράργυρο ή μόλυβδο. Οι λαμπτήρες LED είναι πλέον διαθέσιμοι στα πιο κοινά φωτιστικά, συμπεριλαμβανομένων των GU10, B22, E27 και MR16.


Τι είδους λαμπτήρες LED υπάρχουν;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ταινίες led

Τρίτη, 16 Μάρτιος 2021
από vomvas paris

 

 

Τι είναι οι ταινίες led;
Οι ταινίες LED είναι νέες και ευέλικτες μορφές φωτισμού. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και εξαιρέσεις, αλλά ως επί το πλείστον, έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Αποτελούνται από πολλά μεμονωμένα ledάκια που είναι τοποθετημένα σε ένα στενό, εύκαμπτο κύκλωμα
  • Λειτουργεί με χαμηλή τάση DC
  • Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σταθερών και μεταβλητών χρωμάτων και φωτεινότητας
  • Στέλνεται σε κουλούρα 5 μέτρων, μπορεί να κοπεί κατα μήκος και περιλαμβάνει κόλλα διπλής όψης για τοποθέτηση

 

5 Συμβουλές για να επιλέξετε τους καλύτερους διακόπτες και πρίζες

Δευτέρα, 8 Μάρτιος 2021
από vomvas paris

Κατά τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του σπιτιού σας, υπάρχουν πολλά σημεία προσοχής που πρέπει να ληφθούν υπόψη, από έπιπλα έως ηλεκτρονικές συσκευές και τις συνακόλουθες ρυθμίσεις τους. Εδώ διαδραματίζεται ο ρόλος από τους διακόπτες και τις μπρίζες. Αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργούν αποτελεσματικά ως σύνδεσμος μεταξύ του χρήστη και της συσκευής που είναι συνδεδεμένη σε αυτόν, καθώς οι διακόπτες ουσιαστικά σταματούν και ξεκινούν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Μερικές από τις εξαιρετικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή διακοπτών και πριζών μπορούν να αναλυθούν παρακάτω :

Φωτισμός δωματίου

Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2020
από vomvas paris

Είναι γενικά παραδεκτό και διαπιστωμένο από επιστημονικές μελέτες, πόσο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο σωστός φωτισμός στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ο έμπειρος σχεδιαστής θα σας πει ότι ο φωτισμός είναι  καθοριστικός για στην διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού μας, κάτι που οι περισσότεροι το αγνοούν η το θεωρούν δεύτερης προτεραιότητας.

Ο φωτισμός  συμβάλλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση ενός χώρου, επηρεάζοντας ανάλογα την διάθεση και τα συναισθήματα  μας. Το σωστό φως ανεβάζει τη διάθεση, εμπνέει  και μας παρακινεί. Στο σπίτι, το φως ζωντανεύει τα μικρά πράγματα, τις  συνήθειες ή τις στιγμές που περνάμε με την οικογένεια και τους  φίλους.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη δημιουργία ενός καλά φωτισμένου χώρου

Room lighting

Διαφορές μεταξύ Βάση Τηλεοράσεων Τοίχου και Βάση Τηλεόρασης Δαπέδου

Τετάρτη, 7 Οκτώβριος 2020
από vomvas paris

Βάσεις Τηλεοράσεων: τι είδη υπάρχουν και που εξυπηρετούν.

Με την πρόοδο στην τεχνολογία οθόνης, οι νέες τηλεοράσεις είναι λεπτότερες και ελαφρύτερες από ποτέ, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την τοποθέτησή τους στον τοίχο. Ωστόσο, οι βάσεις τηλεόρασης δαπέδου έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους.

Όταν επιλέγετε αν θα τοποθετήσετε τοίχο ή θα αγοράσετε βάση τηλεόρασης δαπέδου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ποιο στυλ ταιριάζει καλύτερα στο δωμάτιό σας;

ΒΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ TOIXOY

Χρήσεις των προφίλ αλουμινίου για ταινίες led στον οικιακό φωτισμό

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020
από vomvas paris

Τι κάνει ένα σπίτι πραγματικά έξυπνο;

Στον καθορισμό του πόσο έξυπνο σπίτι είναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπαίνουν στο παιχνίδι. Δεν περιορίζεται μόνο στη συσσώρευση του σπιτιού σας με συσκευές, ηλεκτρονικά είδη και τη χρήση έξυπνων θερμοστατών για τον έλεγχο της θερμότητας. Ούτε περιορίζεται στην εγκατάσταση συστημάτων Wi-Fi με τηλεχειρισμό μόνο.

Από άλλη άποψη, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τα συστήματα φωτισμού. Το γεγονός ότι οι ταινίες Led είναι ένας λαμπρός τρόπος φωτισμού του σπιτιού χωρίς το περίτεχνο καλώδιο, το καθιστά σημαντικό χαρακτηριστικό ενός αυτοματοποιημένου σπιτιού. Αλλά πώς σχεδιάζονται τα φωτιστικά του σπιτιού και πόσο έξυπνα κρύβονται θα καθορίσει εάν πληροί το πρότυπο

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική