Η επιλογή των φωτιστικών για το σπίτι είναι μία από τις λεπτομέρειες που πρέπει να σχεδιάσετε κατά τη διακόσμηση ενός νέου χώρου. Αλλά η απόφαση δεν είναι εύκολη, ούτε καν με μία απλή αλλαγή ή μία ανακαίνιση. Αλλά πρέπει να είστε οργανωμένοι και να παίρνετε τα πράγματα ένα προς ένα, ανά δωμάτιο.

Είσοδος

Ένα φωτιστικό δαπέδου σε μια γωνία μπορεί να σας δώσει τον επιπλέον φωτισμό και αισθητική  που χρειάζεται αυτός ο χώρος.

Εάν έχετε μεγάλη είσοδο, τότε εξετάστε τη χρήση περισσότερων από ένα φωτιστικό.

Οι πολυέλαιοι είναι επίσης εξαιρετικοί και κάνουν το χώρο να φαίνεται κομψός και επιβλητικός.

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για την είσοδο, επειδή μπορεί να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πολύ φιλόξενο. Έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει την κατάλληλη διάθεση στην μπροστινή πόρτα. Ένα μεγάλο φωτιστικό ή ένας πολυέλαιος μπορεί να είναι μια ωραία επιλογή. Εάν έχετε έργα τέχνης στους τοίχους, τα φωτιστικά έμφασης μπορούν να σας βοηθήσουν να επισημάνετε την ομορφιά τους.

Σαλόνι

Ένας μεγάλος πολυέλαιος μπορεί να είναι το επίκεντρο για το σαλόνι σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο πολυέλαιος ταιριάζει με το στυλ που έχετε επιλέξει για το χώρο.

Οι ανεμιστήρες οροφής χρειάζονται συνήθως επιπλέον φωτισμό όπως τα πρόσθετα φωτιστικά στην οροφή.

Τα επιτραπέζια φωτιστικά σας δίνουν την ευκαιρία να αλλάζετε τη διακόσμηση σε λίγα μόνο λεπτά.

Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε τη σωστή ισορροπία του σαλονιού σας. Είναι ένας χώρος ευέλικτος που χρησιμοποιείται για διασκέδαση αλλά και χαλάρωση. Έτσι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μόνιμα φωτιστικά όπως πολυελαίους ή κρεμαστά , αλλά επίσης να λάβετε υπόψη τα φωτιστικά δαπέδου και τις απλίκες. Ένας διακόπτης dimmer – ρύθμισης  είναι φυσικά απαραίτητος.

Τραπεζαρία

Χρησιμοποιήστε ένα χαμηλού ύψους κρεμαστό φωτιστικό ή πολυέλαιο πάνω από το τραπέζι.

Εξετάστε την επιλογή μεγάλων φωτιστικών όπως ένας μοντέρνος πολυέλαιος.

Η τραπεζαρία  είναι ένας από τους πιο εύκολους χώρους, απλώς και μόνο επειδή το τραπέζι είναι συνήθως το επίκεντρο . Συνήθως οι πολυέλαιοι είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά και τα κρεμαστά φωτιστικά είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια απλίκα ή φωτιστικό σποτ έμφασης εάν θέλετε να φωτίσετε κάτι ιδιαίτερο στο χώρο.

Κουζίνα

Σκεφτείτε να έχετε περισσότερα από ένα κρεμαστό φωτιστικό στην κουζίνα.

Μπορείτε να έχετε δύο τύπους φωτιστικών όπως αυτές τις καμπάνες από πολυεστέρα και έναν πολυέλεο.

Τα χωνευτά σποτ οροφής σας επιτρέπουν να κατευθύνετε το φως σε περιοχές κλειδιά.

Η κουζίνα χρειάζεται πιο πολύπλοκο φωτισμό, διότι δεν υπάρχει ενιαίο εστιακό σημείο σε αυτό το χώρο. Έτσι χρειάζεστε φωτιστικά για βασικές εργασίες, αλλά χρειάζεστε επιπλέον φωτισμό σε περιοχές όπως ο πάγκος της κουζίνας, πάνω από το νεροχύτη ή το μπαρ. Μπορείτε να τοποθετήσετε κρεμαστά φωτιστικά έως κύριο φωτισμό, κάποια σποτ οροφής είναι πάλι μια καλή επιλογή, όπως επίσης πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στο φωτισμό του πάγκου με φωτιστικά led slim σχεδίασης.

Υπνοδωμάτιο

Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να τοποθετήσετε κρεμαστά φωτιστικά δίπλα στο κρεβάτι.

Τα φωτιστικά στο κομοδίνο είναι πολύ σημαντικά στην κρεβατοκάμαρα,  σας επιτρέπει να ρυθμίσετε μια χαλαρωτική διάθεση.

Ο φωτισμός με έμφαση ή κρυφός φωτισμός μπορεί να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σκηνικό

Στην περίπτωση της κρεβατοκάμαρας, η καλύτερη επιλογή θα ήταν το ζεστό φως γιατί είναι πιο ξεκούραστο και χαλαρωτικό. Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό έμφασης ή κρυφό φωτισμό για να επισημάνετε μια φωτογραφία ή ένα έργο τέχνης. Μην ξεχάσετε τον διακόπτη dimmer, θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε την τέλεια ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Μπάνιο

Οι Απλίκες είναι ο πιο σημαντικός τύπος φωτιστικών για το μπάνιο

Ένας διακόπτης Dimmer για τις απλίκες του καθρέπτη θα σας ξεκουράζει τα μάτια κάθε πρωί.

Πάνω από τη μπανιέρα θα μπορούσατε να έχετε έναν πολυέλαιο ή ένα κρεμαστό φωτιστικό.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε εδώ είναι ότι οι απλίκες πάνω από έναν καθρέφτη ή δίπλα σε αυτόν εξασφαλίζουν τον κατάλληλο φωτισμό για καλλωπισμό, αλλά πρέπει να τις τοποθετήσετε στο σωστό ύψος (κοντά στο ύψος του προσώπου). Ο καλά τοποθετημένος φωτισμός με έμφαση καθιστά το μπάνιο πιο φιλόξενο, επομένως σκεφτείτε επίσης να έχετε έναν πολυέλαιο, ένα κρεμαστό φωτιστικό και μην ξεχνάτε τον διακόπτη dimmer για ρύθμιση της φωτεινότητας.

Γραφείο

Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος στο γραφείο σας, τότε θα πρέπει να έχετε κρεμασμένα τα φωτιστικά.

Τα φωτιστικά γραφείου πρέπει να τοποθετηθούν με στρατηγική σε όλο το δωμάτιο.

Φυσικά, ένα γραφείο στο σπίτι πρέπει να επικεντρωθεί σε φωτισμό εργασίας. Θα πρέπει να δυνατός και ξεκούραστος, αλλά και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στις συννεφιασμένες ημέρες όταν εργάζεστε τη νύχτα.