Φωτισμός δωματίου

Saturday, 19 December 2020
by User Administrator

Είναι γενικά παραδεκτό και διαπιστωμένο από επιστημονικές μελέτες, πόσο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο σωστός φωτισμός στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ο έμπειρος σχεδιαστής θα σας πει ότι ο φωτισμός είναι  καθοριστικός για στην διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού μας, κάτι που οι περισσότεροι το αγνοούν η το θεωρούν δεύτερης προτεραιότητας.

Ο φωτισμός  συμβάλλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση ενός χώρου, επηρεάζοντας ανάλογα την διάθεση και τα συναισθήματα  μας. Το σωστό φως ανεβάζει τη διάθεση, εμπνέει  και μας παρακινεί. Στο σπίτι, το φως ζωντανεύει τα μικρά πράγματα, τις  συνήθειες ή τις στιγμές που περνάμε με την οικογένεια και τους  φίλους.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη δημιουργία ενός καλά φωτισμένου χώρου

1.jpg

Φωτισμός στην κουζίνα

Ο χώρος της κουζίνας έχει εξορισμού την ανάγκη για έντονο φωτισμό. Προτείνουμε  να φωτίσει ο χώρος εγκαθιστώντας ψηλά καπέλα ή εσοχές στα άκρα της οροφής.

Επιβάλλεται η κάλυψη με φωτισμό ο χώρος κάτω από το ντουλάπι. Η τοποθέτηση ταινιών  φωτός LED στο κάτω μέρος των άνω ντουλαπιών σας είναι ο ενδεδειγμένος και  ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ομοιόμορφο φωτιζόμενο χώρο για προετοιμασία και παρασκευή γεύματος.

Εννοείται ότι δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ο προσανατολισμός των δωματίων. Εάν έχετε ένα δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμό χωρίς άμεσο ηλιακό φως, θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή η κάλυψη του με ανάλογο φωτισμό.

Εγκαταστήστε εσοχή φωτός κατά μήκος της περιμέτρου ενός καθιστικού με βόρειο προσανατολισμό για να συμπληρώσει τον κεντρικό φωτισμό   που καλύπτει οριζόντια  όλο τον χώρο. Επιπλέον μπορεί  να χρησιμοποιηθούν , επιτραπέζιες λάμπες για να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες καθώς και ένα ζεύγος απλίκες που θα τονίζει ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης.

Για ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιήστε μια παρόμοια στρατηγική, συνδυάζοντας έναν κεντρικό πολυέλαιο με διακριτικά φωτιστικά στις γωνίες του δωματίου, στα κομοδίνα

και ένα ζευγάρι απλίκες πάνω στο τζάκι απέναντι από το κρεβάτι.

 

 

Comments

No posts found

Write a review