Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια - Λαμπάκια Στολισμού

Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2021
από User Administrator

Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια - Λαμπάκια Στολισμού

Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μια από τις πιο γνωστές εορταστικές περιόδους κάθε έτους, που είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένη με τον στολισμό κάθε χώρου εσωτερικού ή εξωτερικού με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Τηλεκοντρόλ Τηλεοράσεων – Γκαραζόπορτας - Κλιματιστικών

Τρίτη, 18 Μαΐος 2021
από A A

 Το τηλεχειριστήριο ή remote control είναι ηλεκτρονική συσκευή που μας δίνει τη δυνατότητα, να χρησιμοποιούμε ασύρματα άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση. Στα σπίτια μας, ένα τηλεχειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία συσκευών όπως η τηλεόραση, το κλιματιστικό, οι δορυφορικοί δέκτες και πολλά άλλα.  Ένα τηλεχειριστήριο μπορεί να μας επιτρέψει τη λειτουργία συσκευών που οι θέσεις τους είναι δυσπρόσιτες και δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να τις  χρησιμοποιούμε χειροκίνητα. Η βέλτιστη λειτουργία τους επιτυγχάνεται όταν χρησιμοποιούνται από μικρή απόσταση. Αυτό είναι κυρίως ένα χαρακτηριστικό ευκολίας για τον χρήστη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τηλεχειριστήρια επιτρέπουν σε ένα άτομο να χειρίζεται μια συσκευή στην οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσε να φτάσει, όπως όταν ο μηχανισμός του γκαράζ χρησιμοποιείται εξωτερικά.

Ιστορικά στοιχεία ασύρματου ελέγχου από απόσταση

Το 1894, το πρώτο παράδειγμα ασύρματου ελέγχου από απόσταση ήταν κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης από τον Βρετανό φυσικό Oliver Lodge. Το 1895, ο Jagadish Chandra Bose επέδειξε ραδιοκύματα ενεργοποιώντας ένα πυροβόλο όπλο και ακούγοντας ένα κουδούνι χρησιμοποιώντας μικροκύματα που μεταδίδονται σε απόσταση 75 ποδιών μέσω παρεμβαλλόμενων τοίχων.  Οι καινοτόμοι ραδιοφωνικοί Guglielmo Marconi και William Preece, σε μια διαδήλωση στις 12 Δεκεμβρίου 1896, στο Toynbee Hall έκαναν ένα κουδούνι να χτυπήσει, πιέζοντας ένα κουμπί σε ένα κουτί που δεν ήταν συνδεδεμένο με καλώδια 
Το 1898, ο Νίκολα Τέσλα κατέθεσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του, το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ 613.809, που ονομάστηκε Μέθοδος Συσκευής Ελέγχου Μηχανισμού Κινούμενου Οχήματος ή Οχημάτων, την οποία απέδειξε δημοσίως με ραδιο-έλεγχο ενός σκάφους κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρικής έκθεσης στο Madison Square Garden. 
Το 1903, ο Leonardo Torres Quevedo παρουσίασε το Telekino στην Ακαδημία Επιστημών του Παρισιού. Το Telekino αποτελείται από ένα ρομπότ που εκτελούσε εντολές που μεταδίδονται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Με το Telekino, ο Torres Quevedo καθόρισε σύγχρονες αρχές ασύρματου τηλεχειριστηρίου.
 

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεται πριν την αγορά λαμπτήρων Led

Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021
από A A

Λαμπτήρες LED


Ο πιο αποτελεσματικός σήμερα τρόπος φωτισμού είναι αναμφίβολα με LED. Σε σύγκριση με παλαιότερες τεχνολογίες φωτισμού όπως λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου και CFL, θα διαπιστώσετε ότι το LED είναι μακράν η πιο εξοικονόμηση ενέργειας και έξυπνη λύση.

Οι λάμπες LED είναι ένας τύπος ηλεκτρονικής πηγής φωτός. Οι λάμπες LED διαφέρουν από τις συμβατικές πηγές φωτός, όπως οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου. Διαρκούν πολύ περισσότερο, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και εκπέμπουν πολύ λίγη θερμότητα. Είναι πολύ ανθεκτικά και δεν διαθέτουν εύθραυστα στοιχεία όπως γυάλινους σωλήνες ή νήματα. Είναι επίσης ασφαλέστερα επειδή δεν περιέχουν υδράργυρο ή μόλυβδο. Οι λαμπτήρες LED είναι πλέον διαθέσιμοι στα πιο κοινά φωτιστικά, συμπεριλαμβανομένων των GU10, B22, E27 και MR16.


Τι είδους λαμπτήρες LED υπάρχουν;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ταινίες led

Τρίτη, 16 Μάρτιος 2021
από A A

 

 

Τι είναι οι ταινίες led;
Οι ταινίες LED είναι νέες και ευέλικτες μορφές φωτισμού. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και εξαιρέσεις, αλλά ως επί το πλείστον, έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Αποτελούνται από πολλά μεμονωμένα ledάκια που είναι τοποθετημένα σε ένα στενό, εύκαμπτο κύκλωμα
  • Λειτουργεί με χαμηλή τάση DC
  • Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σταθερών και μεταβλητών χρωμάτων και φωτεινότητας
  • Στέλνεται σε κουλούρα 5 μέτρων, μπορεί να κοπεί κατα μήκος και περιλαμβάνει κόλλα διπλής όψης για τοποθέτηση

 

5 Συμβουλές για να επιλέξετε τους καλύτερους διακόπτες και πρίζες

Δευτέρα, 8 Μάρτιος 2021
από A A

Κατά τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του σπιτιού σας, υπάρχουν πολλά σημεία προσοχής που πρέπει να ληφθούν υπόψη, από έπιπλα έως ηλεκτρονικές συσκευές και τις συνακόλουθες ρυθμίσεις τους. Εδώ διαδραματίζεται ο ρόλος από τους διακόπτες και τις μπρίζες. Αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργούν αποτελεσματικά ως σύνδεσμος μεταξύ του χρήστη και της συσκευής που είναι συνδεδεμένη σε αυτόν, καθώς οι διακόπτες ουσιαστικά σταματούν και ξεκινούν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Μερικές από τις εξαιρετικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή διακοπτών και πριζών μπορούν να αναλυθούν παρακάτω :

Φωτισμός δωματίου

Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2020
από A A

Είναι γενικά παραδεκτό και διαπιστωμένο από επιστημονικές μελέτες, πόσο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο σωστός φωτισμός στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Ο έμπειρος σχεδιαστής θα σας πει ότι ο φωτισμός είναι  καθοριστικός για στην διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού μας, κάτι που οι περισσότεροι το αγνοούν η το θεωρούν δεύτερης προτεραιότητας.

Ο φωτισμός  συμβάλλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση ενός χώρου, επηρεάζοντας ανάλογα την διάθεση και τα συναισθήματα  μας. Το σωστό φως ανεβάζει τη διάθεση, εμπνέει  και μας παρακινεί. Στο σπίτι, το φως ζωντανεύει τα μικρά πράγματα, τις  συνήθειες ή τις στιγμές που περνάμε με την οικογένεια και τους  φίλους.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη δημιουργία ενός καλά φωτισμένου χώρου

Διαφορές μεταξύ Βάση Τηλεοράσεων Τοίχου και Βάση Τηλεόρασης Δαπέδου

Τετάρτη, 7 Οκτώβριος 2020
από

Βάσεις Τηλεοράσεων: τι είδη υπάρχουν και που εξυπηρετούν.

Με την πρόοδο στην τεχνολογία οθόνης, οι νέες τηλεοράσεις είναι λεπτότερες και ελαφρύτερες από ποτέ, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την τοποθέτησή τους στον τοίχο. Ωστόσο, οι βάσεις τηλεόρασης δαπέδου έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους.

Όταν επιλέγετε αν θα τοποθετήσετε τοίχο ή θα αγοράσετε βάση τηλεόρασης δαπέδου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ποιο στυλ ταιριάζει καλύτερα στο δωμάτιό σας;

ΒΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ TOIXOY

Χρήσεις των προφίλ αλουμινίου για ταινίες led στον οικιακό φωτισμό

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020
από A A

Τι κάνει ένα σπίτι πραγματικά έξυπνο;

Στον καθορισμό του πόσο έξυπνο σπίτι είναι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπαίνουν στο παιχνίδι. Δεν περιορίζεται μόνο στη συσσώρευση του σπιτιού σας με συσκευές, ηλεκτρονικά είδη και τη χρήση έξυπνων θερμοστατών για τον έλεγχο της θερμότητας. Ούτε περιορίζεται στην εγκατάσταση συστημάτων Wi-Fi με τηλεχειρισμό μόνο.

Από άλλη άποψη, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη τα συστήματα φωτισμού. Το γεγονός ότι οι ταινίες Led είναι ένας λαμπρός τρόπος φωτισμού του σπιτιού χωρίς το περίτεχνο καλώδιο, το καθιστά σημαντικό χαρακτηριστικό ενός αυτοματοποιημένου σπιτιού. Αλλά πώς σχεδιάζονται τα φωτιστικά του σπιτιού και πόσο έξυπνα κρύβονται θα καθορίσει εάν πληροί το πρότυπο

Καλώδια - Ποια η διαφορά μεταξύ CCA , CCS , CCC και Καθαρού Χαλκού;

Τρίτη, 2 Ιούνιος 2020
από

Καλώδια - Ποια η διαφορά μεταξύ CCA , CCS , CCC και Καθαρού Χαλκού ;

Ο χαλκός μπορεί να φτάσει έως και το 80% του κόστους ενός καλωδίου, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αναζητούνται συνεχώς εναλλακτικές λύσεις έναντι του χαλκού. Η πρακτική της αντικατάστασης χαλκού με χαλκό αλουμινίου (CCA) ή χάλυβα με επικάλυψη χαλκού (CCS) για εξοικονόμηση χρημάτων εξακολουθεί να είναι συνηθισμένη, οπότε, ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές για εσάς;

Τι είναι το CCA?

Φωτιστικά για το Σπίτι – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019
από A A

Τα φωτιστικά σπιτιού έχουν ένα ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στη καθημερινή μας ζωή καθώς είναι ικανά να διαμορφώσουν μια ατμόσφαιρα και μια οπτική διαφορετική ανάλογα με το ύφος, το χρώμα και τη σχεδίαση τους. Τα φωτιστικά μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος ενός χώρου, το χρώμα των αντικειμένων αλλά και τη διάθεση μας ανάλογα με τον χώρο στον οποίο εισερχόμαστε. Μια λάθος επιλογή φωτιστικού μπορεί να επηρεάσει την αισθητική που αποπνέει το σπίτι μας και να καταπιέσει τα δυνατά σημεία της εσωτερικής μας διακόσμησης.

Είδη φωτισμού

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική